Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un urs care se plimba frecvent prin Bălan a fost relocat

stirileprotv.ro
urs brun

Un urs care, în ultima lună, a venit aproape zilnic în oraşul Bălan, în căutare de hrană, a fost relocat luni seara, de autorităţi.

Primarul oraşului Bălan, Gheorghe Iojiban, a declarat, pentru AGERPRES, că ursul, un exemplar de peste doi ani, era văzut, în fiecare seară, în diverse locuri din oraş, fiind inevitabilă întâlnirea oamenilor cu el.

"De o lună de zile, în fiecare seară ne întâlnim pe aici, prin oraş, ba în parcul de joacă al copiilor, ba la blocuri, deja era atât de familiarizat cu oraşul că îl confundam cu vecinul. Şi a fost tranchilizat, cipat şi relocat în fondul cinegetic din zonă, dar îndepărtat de oraş. (...) A făcut şi stricăciuni, răsturna toate coşurile de gunoi şi nu doar că le răsturna, dar le şi rupea, de mai multe ori s-a întâmplat că la 17.30-18.00 să treacă pe drumul principal şi s-au speriat oamenii şi copii şi îşi făcea rondul printre blocuri, era inevitabil să nu te întâlneşti cu el", a declarat Gheorghe Iojiban.

Acesta a ţinut să puncteze că nimeni nu a fost rănit de urs, dar era iminentă această posibilitate.

Este al treilea exemplar de urs care venea în Bălan şi pentru care s-a luat decizia relocării, în acest an.

În toate cazurile a fost vorba de urşi de peste doi ani care s-au despărţit de mamele lor şi care se aflau în căutare de hrană.

Numărul intervenţiilor jandarmilor pentru alungarea urşilor din zonele locuite a scăzut, în ultima perioadă, la fel ca şi mesajele Ro-ALERT trimise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Informaţiile furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, arată că majoritatea mesajelor RO-ALERT trimise în ultima perioadă, respectiv 12 în luna octombrie şi 6 în luna noiembrie, avertizau despre prezenţa unor urşi în oraşul Bălan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.