Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un urs din ALpii italieni a fost capturat pentru a treia oară - A fost poreclit Papillon

unilad.co.uk
urs

Un urs din Alpii italieni ale cărui "evadări" i-au adus porecla de "Papillon" - după romanul şi filmul cu acelaşi nume despre evadarea din închisoare - a fost capturat pentru a treia oară, au anunţat luni autorităţile din provincia Trentino, citate de agenţia dpa potrivit Agerpres.

Ursul, cunoscut oficial sub numele de M49, a scăpat de două ori după ce a fost capturat, în iulie 2019 şi iulie 2020, iar luna trecută a pierdut zgarda cu emiţător radio prin care i se monitorizau mişcările.

El a fost prins cu o capcană tubulară pe Muntele Lagorai, unde fusese văzut recent, au anunţat autorităţile italiene într-un comunicat.

Prima dată, M49 a scăpat la câteva ore după capturare, căţărându-se peste patru garduri, inclusiv unul electric, autorităţile afirmând că este vorba despre o "ispravă de neconceput". Pădurarii au avut nevoie de nouă luni pentru a-l prinde şi a-l aduce înapoi în zona împrejmuită din care fugise.

Două luni mai târziu, el a fugit din nou.

Urşii, o specie pe cale de dispariţie, provoacă îngrijorări tot mai mari în Trentino, o provincie din Alpi vecină cu regiunea Tirolul de Sud. Pădurile din Trentino au fost repopulate cu urşi cu câţiva ani în urmă, în cadrul unui program finanţat de Uniunea Europeană. Ca urmare, întâlnirile dintre aceste animale şi oameni au devenit mai comune şi potenţial periculoase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.