Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un urs polar înfometat din Rusia a parcurs 800 km pentru a căuta mâncare în pubelele de la periferia oraşului industrial Norilsk

Museums Victoria
urs polar

Un urs polar înfometat a fost observat căutând mâncare în pubelele de la periferia oraşului industrial Norilsk din regiunea arctică rusă, la peste 800 de kilometri depărtare de habitatul său obişnuit, au indicat marţi autorităţile locale, citate de AGERPRES.

Imaginile cu animalul vizibil epuizat au făcut ocolul reţelelor de socializare din Rusia.

Ursul polar a fost observat prima dată duminică seara în zona industrială Talnakh, situată la nord-est de Norilsk, a precizat pentru AFP un responsabil local al serviciilor de mediu, Alexander Korobkin.

Citește și: Cine este, de fapt, Tudor Biaciu, cel care a făcut declarații explozive despre ‘clanurile’ din sistemul bugetar – Mafia fondurilor europene

''El se deplasează încă în preajma unei uzine, sub monitorizarea poliţiei şi a serviciilor de urgenţă care asigură siguranţa animalului şi a locuitorilor'', a indicat el.

O echipă de specialişti urmează să sosească miercuri în această localitate situată dincolo de cercul polar pentru a analiza starea animalului şi a decide soarta sa.

Incursiunilor urşilor polari aflaţi în căutare de hrană sunt din ce în ce mai frecvente în nordul Rusiei după ce habitatul şi sursele lor de hrană au devenit ameninţate de schimbările climatice şi topirea suprafeţelor îngheţate.

Citește și: Rareș Bogdan spulberă criticile: Nu înseamnă că voi renunța

Cu toate acestea, se întâmplă rar ca locuitorii din Norilsk să vadă un urs polar la câteva sute de kilometri depărtare de banchiza sa.

Ursul polar este o specie pe cale de dispariţie, iar vânătoarea acestor animale este interzisă în Rusia.

Citește și: Alianța USR-PLUS, transformată în afacere de familie! Liderul care și-a inclus mătușa în schemă

În luna februarie, locuitorii din arhipelagul rus arctic Novaya Zemlya s-au confruntat cu o invazie de zeci de urşi polari agresivi aflaţi în căutare de hrană, autorităţile fiind nevoite să declare stare de urgenţă timp de zece zile, până la plecarea animalelor.

Imaginile cu urşi polari care au pătruns în scările blocurilor au făcut înconjurul lumii. Evenimentul se poate repeta oricând odată cu creşterea prezenţei umane, inclusiv a forţelor militare, în regiunea de interes strategic pentru Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.