Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un văr al fraţilor kamikaze El Bakraoui, intens căutat de anchetatorii belgieni

bruxelles politie

Oussama Atar, vărul fraţilor El Bakraoui care şi-au activat încărcăturile cu explozivi la metroul şi pe aeroportul din Bruxelles în 22 martie, este intens căutat de anchetatorii belgieni, pentru presupusa sa participare la aceste atentate, informează miercuri AFP care citează o sursă apropiată anchetei. Acesta este unul dintre oamenii "cei mai căutaţi în Belgia şi chiar în Europa", a afirmat această sursă, adăugând că acest belgiano-marocan de 32 de ani, fugar, nu a dat semne de viaţă "de cel puţin doi ani".

Mama sa, sora şi "unul dintre prietenii" lui au fost arestaţi în noaptea de 11 spre 12 august în timpul unor percheziţii lângă Bruxelles, apoi eliberaţi câteva ore mai târziu. Potrivit sursei citate, anchetatorii îl suspectează pe Oussama Atar, cu "prezumţii foarte puternice", că are legătură cu atentatele din 22 martie de la Bruxelles, când verii săi Ibrahim şi Khalid El Bakraoui s-au aruncat în aer împreună cu un al treilea kamikaze, omorând 32 de oameni. Cu cinci zile mai târziu, fratele său Yassine a fost arestat împreună cu alţi doi bărbaţi, în cadrul unei "operaţiuni judiciare antiteroriste", fără ca Parchetul să stabilească, la acea epocă, vreo legătură cu aceste atentate. Yassine se află încă în detenţie preventivă.

Oussama Atar este, de asemenea, vărul fraţilor Moustapha şi Jawad Benhattal, arestaţi la 18 iunie pentru "tentativă de asasinat într-un context terorist". Oussama Atar, departe de a fi un necunoscut, a fost arestat în februarie 2005, la Ramadi, în Irak, pe atunci în plin război după intervenţia americană. El a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a trecut ilegal frontiera între Siria şi Irak. Închis în mai multe închisori irakiene, printre care faimoasa Abou Ghraib redeschisă de americani, el s-a întors în Belgia în septembrie 2012, după eliberarea sa, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.