Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un virusolog rus contaminat riscă închisoarea după ce a ignorat obligaţia de a se izola

coronavirus

Poliţia rusă a deschis luni o anchetă împotriva unei specialiste în virusologie care nu a respectat perioada obligatorie de izolare după ce a revenit în Rusia dintr-o călătorie în străinătate şi care s-a şi îmbolnăvit de COVID-19, transmite AFP potrivit Agerpres.

Comisia rusă de anchetă a indicat, într-un comunicat, că femeia a fost în perioada 6 - 9 martie în Spania, unul dintre principalele focare europene de contaminare cu SARS-Cov-2, fără a-şi anunţa superiorii ierarhici.

Profesoară a Facultăţii de boli infecţioase din cadrul Universităţii din Stavropol (sud), ea este şi specialistă în patologii infecţioase în cadrul ministerului regional al sănătăţii, conform comunicatului.

La revenirea din Spania, experta rusă în maladii infecţioase nu a respectat obligaţia de a rămâne timp de 14 zile în autoizolare, decisă de autorităţile ruse la 5 martie pentru a limita epidemia.

"Această femeie şi-a continuat stilul de viaţă obişnuit: a susţinut cursuri la universitate, a participat la conferinţe şi a vizitat anumite instituţii şi organizaţii", conform poliţiei ruse care nu a declinat identitatea specialistei.

La data de 17 martie starea ei de sănătate s-a degradat şi a fost spitalizată şi testată pentru coronavirus. Rezultatul testului a fost pozitiv.

Cercetată pentru "neglijenţă" şi pentru "necomunicarea de informaţii care pot pune în pericol viaţa sau sănătatea altor persoane", experta în virusuri riscă până la 5 ani de închisoare în cazul în care una dintre persoanele cu care a intrat în contact se îmbolnăveşte grav şi moare.

Conform autorităţilor locale, aproape 350 de persoane care au intrat în contact cu această specialistă în virusologie au fost plasate de luni în supraveghere. Dintre aceste persoane, 11 sunt suspecte că ar fi contractat virusul SARS-Cov-2.

Conform datelor oficiale, în Rusia sunt 438 de cazuri declarate de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.