Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ziarist german închis în Turcia este izolat, dar se simte bine, declară soţia sa

hdwallpaperia.com
turcia

Ziaristul german Deniz Yucel, închis în Turcia de 200 de zile, se simte bine, deşi este ţinut izolat, a declarat vineri soţia sa, Dilek Mayaturk-Yucel. "E bine atât mintal cât şi spiritual", a afirmat ea la programul de ştiri Tagesthemen, preluat de DPA, potrivit Agerpres.

Yucel, corespondent al cotidianului Die Welt, citeşte ziare, încearcă să îşi menţină forma fizică şi aşteaptă să fie inculpat, a mai spus soţia sa. Ea a insistat asupra faptului că soţul ei se află la izolator, ceea ce reprezintă "o încălcare a drepturilor omului". 

Ziaristul, aflat în Turcia din februarie, este acuzat de "propagandă teroristă" şi "incitarea populaţiei". El s-a căsătorit cu Diley Mayaturk în închisoarea Silivri de lângă Istanbul, în aprilie. 

După lovitura de stat eşuată anul trecut, în Turcia au fost închişi alţi 21 de cetăţeni germani, potrivit datelor ministerului de externe de la Berlin. Cancelarul german Angela Merkel a criticat ferm vineri arestarea altor doi conaţionali ai săi şi a afirmat că este nevoie de o reacţie decisivă şi poate de o regândire a relaţiilor cu Ankara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.