Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Una din bazele majore ale Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing va fi deschisă la doar 20 la sută din capacitate, din cauza COVID-19

rador.ro
jocurile olimpice de iarna beijing

Una din bazele majore ale Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 va funcţiona cu o capacitate limitată de spectatori din cauza temerilor legate de propagarea Covid-19, a anunţat, sâmbătă, presa oficială chineză, citată de AFP.

Centrul naţional de nataţie de la Beijing, care urmează să găzduiască probele de curling, nu va găzdui "mai mult de 1.000 de persoane, respectiv 20 la sută din capacitatea sa, a declarat responsabilul site-ului, Yang Qiyong, pentru cotidianul de stat Global Times.

Construit pentru a găzdui probele de nataţie de la JO de vară din 2008, Centrul naţional de nataţie a fost supranumit "Cubul de apă" din cauza formei sale originale. După adaptarea sa pentru Jocurile de iarnă, numele său a devenit "Cubul de gheaţă", potrivit Agerpres.

Tot personalul sălii a primit rapeluri contra Covid-19, iar efective suficiente sunt prevăzute pentru "a înlocui orice persoană care va avea o problemă legată de epidemie", a adăugat Yang.

Cu mai puţin de 100 de zile înainte de debutul JO de iarnă, China, care urmează o politică "zero Covid", aplică în prezent testarea în masă, izolarea, pentru a preveni o reizbucnire limitată a epidemiei în mai multe regiuni ale ţării.

"Pandemia este provocarea numărul unu pentru derularea Jocurilor de iarnă", a recunoscut, recent, vicepreşedintele comitetului organizator, Zhang Jiandong.

Cei 2.900 de sportivi aşteptaţi vor trebui să fie vaccinaţi în totalitate sau să urmeze 21 de zile de carantină la sosire, iar doar spectatorii prezenţi deja în China vor putea asista la competiţie, între 4 şi 20 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.