Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Una dintre cele mai apreciate artiste din România a încetat din viață

lumanare

România este în doliu. S-a stins din viaţă unul dintre cei mai valoroşi artişti plastici din ţara noastră.

"Faceti tot ce va sta in putinta ca sa aveti o viata frumoasa. Eu am fost fericita!", spunea pictorita Medi Dinu, unul dintre cei mai apreciati artisti plastici ai Romaniei interbelice. 107 ani a fost printre noi si a asezat pe panza frumusetea pe care a vazut-o in jur. Astazi, marea doamna care a strabatut veacul, asa cum a fost supranumita, ne-a parasit. Iata ce ne declara zambind acum un an si jumatate. Sincera si cu mult umor, anul trecut raspundea cu "Doamne fereste!" urarilor de "La multi ani!". Se simtea obosita, desi in ochii tuturor era sprintena si plina de viata. Ani la rand, Medi Dinu s-a trezit la 6 fix, in fiecare dimineata, inconjurata de acuarelele sale.

Citeşte şi: Liberalii au încurcat-o rău de tot: Vestea care-l doboară pe Vasile Blaga

Medi Wechsler Dinu a trait istoria pe care noi am invatat-o doar din carti. A trecut prin doua razboaie mondiale, a terminat Belle Arte, Facultatea de matematica si pe cea de filosofie. Dascal i-a fost Nae Ionescu, acelasi care i-a adus la lumina si pe Mircea Eliade, Emil Cioran sau Constantin Noica. La 106 ani, Medi Dinu citea in fiecare seara si se intreaba daca oamenii pe care ii admira, din carti, au fost fericiti. Medi Dinu a iubit Balcicul, la fel ca Regina Maria a Romaniei, si l-a desenat. L-a iubit pe Teddy Brauner, fratele pictorului Victor Brauner, dar, pentru ca nu se cadea ca mireasa sa fie mai mare, nu s-au casatorit. L-a cunoscut insa si pe poetul avangardist Stephan Roll, pe numele lui, Gheorghe Dinu, cel care avea sa ii devina sot. In cercul lor de prieteni intrase si Geo Bogza. Pictorita Medi Dinu era multumita cu tot ce a trait si printre randuri a avut un sfat.

"Sa va ganditi ce ar face lumea mai frumoasa pentru voi si cu ce ati putea contribui la asta.", spunea pictoriţa. A parasit aceasta lume la 107 ani, anunţă ProTV.

Citeşte şi: Cătălin Cherecheș a depus jurământul: A fost surprins când a văzut cine a ieșit în stradă / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.