Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Una dintre persoanele implicate în traficul cu substanțe dopante din Constanța a fost arestată

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Una dintre persoanele implicate în traficul cu substanțe dopante din Constanța a fost arestată

Una dintre persoanele reținute în dosarul privind traficul de substanțe din județul Constanța a fost arestată preventiv, iar a doua a fost plasată sub control judiciar. Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a contestat măsura controlului judiciar, anunță Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, procurorul a propus duminică judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, a inculpaților E.C.I. și R.D., cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de fabricarea, producerea, experimentarea, prepararea, procesarea, transformarea, oferirea, distribuirea, vânzarea, punerea în vânzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc şi a produselor care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc.

Conform procurorilor, inculpatul E.C.I. s-a ocupat de comerţul ilicit cu substanţe dopante de mare risc, sprijinit de concubina sa, R.D., ce administra pe raza judeţului Constanţa depozite cu produse conţinând astfel de substanţe, pe care le şi livra către terţe persoane.

De asemenea, în activitatea infracţională inculpatul E.C.I. a fost ajutat şi alți doi inculpați care se ocupau cu manipularea şi transportul produselor

În 23 decembrie 2023, inculpaţii P.A.S. şi D.F. au manipulat şi încărcat într-un autovehicul, de la un depozit al inculpatului E.C.I. de pe raza municipiului Constanţa, 155 cutii din carton și 13 saci din plastic, în interiorul cărora se aflau 135.830 fiole și recipiente din sticlă cu conținut lichid, 192.560 comprimate și 186,8 kilograme fiole vrac cu conținut lichid, toate conţinând aproximativ 45 de tipuri de substanțe dopante, inculsiv substanţe dopante de mare risc, cu o valoare totală de piață de peste 900.000 euro. La aceeaşi dată, cei doi inculpaţi au fost depistaţi pe raza municipiului Constanţa de lucrători de poliţie rutieră, iar produsele în cauză au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Ulterior, inculpaţii E.C.I. şi R.D. şi-au continuat activităţile infracţionale, în 10 februarie 2024 fiind găsite la un depozit al acestora de pe raza oraşului Năvodari 73.439 de cutii cu produse conţinând substanţe dopante de mare risc, respectiv tamoxifen, stanozolol, oxandrolon, metandienonă, oximetolon, mestanolon, anastrozol, metiltestosteron, clomifen, clenbuterol, boldenon, testosteron, nandrolon, trenbolon şi metenolon. Şi aceste produse, cu o valoare totală de piaţă de aproximativ 2.000.000 de euro, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis, duminică, parțial propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, faţă de inculpatul E.C.I., și luarea măsurii controlului judiciar față de inculpata R.D., pe o perioadă de 60 de zile.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a formulat contestaţie împotriva luării măsurii controlului judiciar faţă de inculpata R.D.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.