Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Una dintre vedetele lui Bayern Munchen nu vrea să se vaccineze: 'Gândeşte-te din nou şi vaccinează-te', e mesajul ministrului de Interne

Joshua Kimmich

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, l-a îndemnat, miercuri, pe fotbalistul Joshua Kimmich, de la Bayern Munchen, să se vaccineze, la câteva zile după ce jucătorul a anunţat că a ales să nu se imunizeze.

“Gândeşte-te din nou şi vaccinează-te”, a fost mesajul lui Seehofer pentru Kimmich, adresat jucătorului prin intermediul publicaţiei Bild. “Eşti o personalitate cu caracter exemplar. Şi dacă te vaccinezi, alţi oameni vor spune: ‘atunci mă vaccinez şi ei’”, a adăugat ministrul.

Kimmich, căpitanul echipei Germaniei la meciul cu România din preliminariile Cupei Mondiale (scor 2-1 pentru germani, la 8 octombrie), a stârnit controverse după ce a afirmat, săptămâna trecută, că a ales să nu se vaccineze. “Nu am ales asta pentru că mă opun vaccinării”, a subliniat fotbalistul, adăugând că a luat decizia din motive personale.

Experţi din domeniul medical l-au criticat pe Kimmich, acuzându-l pe acesta că îşi neglijează datoria de exemplu de urmat în Germania. “Joshua Kimmich este un expert în chestiuni legate de fotbal, nu în vaccinare şi vaccinuri”, a spus Thomas Mertens, preşedintele Comisiei pentru Vaccinare.

Într-un interviu video pentru Bild, Seehofer l-a îndemnat pe Kimmich să îşi reevaluezee poziţia, el subliniind că “vaccinarea este principala armă în lupta cu pandemia”.

Germania are aproximativ 66 la sută din populaţie vaccinată cu schemă completă.

Kimmich pare să fie minoritate în fotbalul german, conform Ligii Germane peste 90 la sută din totalul fotbaliştilor şi personalului din primele două eşaloane vaccinându-se până acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.