Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Una dintre victimele accidentului naval din Marea Neagră a fost transportată de urgență cu elicopterul SMURD la spital

Twitter
Marea Neagră navă scufundată

Una dintre victimele accidentului naval din Marea Neagră a fost transportată cu elicopterul la UPU Constanța. Este vorba despre singura femeie din echipajul ucrainean al navei care s-a scufundat joi dimineață. Ceilalți marinari vor fi duși în portul Constanța.

Potrivit echipei de salvare, femeia a fost transportată cu un elicopter privat până la Aeroportul M. Kogălniceanu. De acolo, victima va fi preluată de un elicopter SMURD, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Încă o țară profund afectată de pandemie s-a sucit: A autorizat și ea vaccinul AstraZeneca pentru cei de peste 65 de ani

„Pacienta a fost preluată în siguranță la bordul elicopterului GSP. La ora 13.34 elicopterul GSP a decolat de la GSP Falcon cu destinația Aeroport Kogălniceanu. Pacienta va fi preluată de un elicopter SMURD pentru a fi transportată la SJU Constanța. GSP a inițiat operațiunea de evacuare medicală pentru un membru al echipajului, pe calea aerului, cu elicopterul. Singura femeie din echipajul ucrainian este evacuată cu elicopterul GSP. Transportul se efectuează ca urmare a agravării starii de sănătate a acesteia. Elicopterul este pregătit pentru misiuni de tip MEDEVAC (Evacuare Medicală). La bordul aeronavei sunt doi piloți, 1 medic, 1 asistent medical și un tehnician”, au anunțat reprezentanții companiei care a derulat operațiunea de salvare.

Ceilalți membrii ai echipajului vor fi duși la dana de pasageri din Portul Constanța, la finalizarea operațiunilor de salvare. Cei nouă marinari se află în spitalul navei GSP Falcon și primesc îngrijirile necesare.

Nava Volgo Balt 179 este scufundată, dar operațiunea de salvare continuă deoarece un marinar este dispărut. De asemenea, în urma incidentului doi marinari au murit.

Nava sub pavilion Insulele Comore avea la bord 13 persoane și se îndrepta către portul Constanța. Vaporul s-a scufundat la aproximativ 100 de kilometri de litoralul românesc.

„La 04:40 dimineața GSP Falcon a recepționat un mesaj de urgență de la nava Volgo Balt 179. Operațiunea de salvare a început fără întârziere, în condiții meteo deosebit de dificile 50 km/h și valuri de 4 metri. Ultimul mesaj transmis de “Volgo Balt 179” a fost de abandon navă.Până în acest moment au fost salvați 10 marinari. Aceștia se află în siguranță la bordul GSP Falcon. Două persoane au decedat. În același timp se caută în apele mării încă o persoană. Comandatul GSP Falcon, Victor Marina conduce operațiunile de salvare.Poziția comunicată de Volgo Balt 179 la momentul SOS: 76 de mile în largul Mării Negre”, au anunțat joi dimineață reprezentanții GSP, compania care deține nava GSP Falcon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.