Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unanimitate în CSM: Judecătoarea Simona Marcu, noul director al Institutului Național al Magistraturii

Inquam Photos / Octav Ganea
simona marcu

Judecătoarea Simona Marcu (ÎCCJ), fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (2018), a fost numită în funcția de director al Institutului Național al Magistraturii, instituția responsabilă de pregătirea viitorilor magistrați.

Decizia a fost luată în unanimitate de plenul CSM, în urma concursului organizat de Consiliu. Planul de management al judecătoarei Simona Marcu poate fi citit AICI (.pdf)!

Directorul INM este numit de CSM, pentru un mandat de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii, din rândul personalului de instruire de specialitate juridică al Institutului, al judecătorilor și procurorilor sau al cadrelor didactice din învățământul superior juridic, acreditat potrivit legii.

Anterior, funcția a fost ocupată, timp de două mandate, de judecătoarea Cristina Rotaru (ÎCCJ).

Simona Marcu a absolvit Facultatea de Drept a Universității București în 1988 și din anul 1990 a fost judecător la Judecătoria Sector 1 și Tribunalul București, președinte de secție, vicepreședinte al Tribunalului București, judecător la Curtea de Apel București și actualmente judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția de Contencios Administrativ și Fiscal. Din anul 2017 a fost aleasă membru al Consiliului Superior al Magistraturii, iar în anul 2018 a deținut funcția de președinte al acestui for. La finalul anului 2022 și-a finalizat mandatul de membru al CSM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.