Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Undă verde a Parlamentului francez pentru 'măsuri de securitate' pentru terorişti după executarea pedepsei

Facebook
Franta justitie

Parlamentul francez a adoptat, luni, definitiv, un proiect de lege controversat depus de deputaţi ai partidului La République en Marche (LREM), al preşedintelui Emmanuel Macron, care prevede ''măsuri de securitate'' pentru cei condamnaţi pentru terorism după ce şi-au executat pedeapsa cu închisoarea, relatează AFP preluat de agerpres.

Timp de cinci sau zece ani după executarea sentinţei, justiţia va putea impune în special persoanelor condamnate pentru terorism să răspundă la citări ale judecătorului responsabil cu executarea pedepselor, să le impună un loc de reşedinţă, să le interzică să intre în contact cu anumiţi oameni şi să apară în anumite locuri şi să îi oblige să se prezinte în mod constant la serviciile de poliţie sau sub rezerva acordului lor să poarte brăţară electronică.

Aceste măsuri îi vizează pe cei condamnaţi la pedepse cu închisoarea de peste cinci ani.

Membru al LREM, preşedintele Adunării Naţionale Richard Ferrand a anunţat imediat, într-un comunicat de presă, sesizarea Consiliului Constituţional pentru a verifica ''reconcilierea'' între ''prevenirea încălcărilor ordinii publice'' şi respectarea ''libertăţilor garantate constituţional''.

Adunarea Naţională a adoptat deja în iunie o primă versiune a textului proiectului de lege, modificată de Senat (camera superioară). Deputaţi şi senatori au convenit săptămâna trecută asupra unei versiuni de compromis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.