Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Undă verde pentru Iliana Ivanova, noul comisar european/ Cristian Bușoi: Trebuie să găsească soluții concrete pentru ca țările din Est

Facebook
Iliana Ivanova

Noul candidat la funcția de comisar european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret,  din partea Bulgariei a primit undă verde din partea comisiilor raportoare ale Parlamentului European. Iliana Ivanova o înlocuiește pe Maryia Gabriel care a decis să demisioneze pentru a activa în noul guvern al Bulgariei.

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European:

”Comisia ITRE pe care o conduc în Parlamentul European și Comisia pentru Cultură și Educație au găzduit astăzi sesiunea de audiere dedicată comisarului european desemnat pentru portofoliul Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Iliana Ivanova.

Comisarul european desemnat s-a prezentat în fața comisiilor reunite și și-a expus viziunea, prioritățile și planurile pentru gestionarea responsabilităților aferente portofoliului Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret. Audierea de astăzi a inclus o serie de întrebări din partea membrilor comisiilor, care au avut scopul de a evalua angajamentul doamnei Ivanova față de obiectivele ce intră în sfera sa de competență.

În calitate de președinte al Comisiei ITRE am subliniat că avem nevoie de un comisar puternic, dedicat și care să susțină agenda europeană și dialogul transparent. Judecând după dezbaterea la care comisarul desemnat Iliana Ivanova a participat astăzi, sunt convins că vom avea o colaborare foarte bună. Doamna Ivanova ne-a demonstrat că s-a documentat temeinic și că își cunoaște foarte bine atribuțiile de posibil viitor comisar european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret.

Domnia sa a evidențiat nevoia de a susține și a promova cercetarea și inovarea, de a sprijini cultura și patrimoniul divers al Europei, de a asigura accesul la educație de calitate și de a crea oportunități pentru tineri în cadrul societății europene.

Avem nevoie de investiții puternice în cercetare și inovare pentru a ne atinge obiectivele de pe agenda europeană. În mod special, așteptarea mea ca președinte ITRE este ca doamna comisar să găsească soluții concrete pentru ca în Programele de Cercetare ale UE participarea țărilor est și central europene să fie mai mare.

În perioada 11 – 14 septembrie va urma un vot în plen pentru desemnarea oficială a doamnei Iliana Ivanova drept comisar european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret. Domina sa o va înlocui astfel pe Mariya Gabriel, comisarul european cu care Comisia ITRE a colaborat foarte bine și care a demisionat în mai 2023 din funcție pentru a ocupa un post în noul guvern al Bulgariei”, a anunțat Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.