Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde dai și unde crapă: OMS deplânge atacurile împotriva maimuţelor din cauza monkeypox

twimg.com
maimuta trista

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a dat asigurări marţi că epidemia de variola maimuţei nu are legătură cu aceste animale, deplângând faptul că maimuţe ar fi fost atacate în Brazilia, relatează AFP.

"Lumea trebuie să ştie că transmiterea la care asistăm în prezent se produce între oameni", a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris, într-o conferinţă de presă la Geneva.

Ea a fost întrebată cu privire la informaţii privind atacuri împotriva maimuţelor în Brazilia. Site-ul de ştiri brazilian G1 a informat că mai multe maimuţe au fost otrăvite, iar unele au fost rănite, în mai puţin de o săptămână, într-o rezervaţie naturală din Rio do Preto, în statul Sao Paulo.

Altele au fost lovite cu pietre, vânate sau otrăvite în diferite oraşe braziliene, potrivit G1, care citează asociaţia pentru lupta împotriva traficului ilegal de animale sălbatice Renctas.

Brazilia a raportat peste 1.700 de cazuri de variola maimuţei şi un deces, conform statisticilor OMS.

La nivel mondial, au fost raportate peste 28.100 de cazuri şi 12 decese legate de variola maimuţei.

Termenul de "variola maimuţei" a fost folosit când acest virus a fost descoperit în 1958 la maimuţe într-un laborator din Danemarca, însă virusul a fost demonstrat la diferite specii de animale, în special la rozătoare. Primul caz uman a fost depistat în 1970 în Republica Democrată Congo (RDC), potrivit Agerpres.ro.

Acest virus poate fi transmis de la animale la oameni, însă explozia recentă de cazuri la nivel mondial are loc în urma transmiterii între oameni prin contact fizic apropiat, a explicat Harris.

Oamenii "cu siguranţă nu ar trebui să atace animale", a spus ea, subliniind că cea mai buna modalitate de reducere a răspândirii virusului este recunoaşterea simptomelor, obţinerea de ajutor de la un medic şi luarea de "măsuri de precauţie pentru a preveni transmiterea".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.