Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde se află lacul misterios din România care s-a format în urma cutremurului din 1977

Facebook
lac bacau cutremur 1977

Unde se află lacul misterios din România care s-a format în urma cutremurului din 1977

Un lac misterios din România a fost format natural în urma cutremurului masiv din 1977. Acesta se află acum la o altitudine de aproximativ 1.288 de metri.

O alunecare masivă de pământ în urma cutremurului din 1977 a dus la formarea unui lac în zona pârâului Foroja, pe versantul sudic al culmii Muncelu din Preluca Tâlharului, Munții Tarcăului. Lacul Foroja, situat la aproximativ 1288 de metri altitudine, este accesibil prin mai multe poteci care pornesc din satele Goiasa și Preluci din comuna Agăș.

Asemănător cu Lacul Cuejdel din Munții Stânișoarei, județul Neamț, format începând cu 1978, acest lac este unul dintre cele mai mari lacuri de baraj natural din România, întrecând în dimensiuni chiar și celebrul Lac Roșu.

În zonă există cel puțin șapte poteci montane care oferă turiștilor priveliști pitorești și experiențe de neuitat

În zona localităților Agăș și Asău din județul Bacău, există cel puțin șapte poteci montane care oferă turiștilor priveliști pitorești și experiențe de neuitat. Unul dintre aceste trasee începe din satul Goioasa și străbate Plaiul cu Pini, Muntele Lacu Sec, Muntele Muncelu, Lacul Foroja și Vârful Înțărcătoarea, revenind apoi în sat.

Altă opțiune pentru turiști este un traseu care pornește din comuna Agăș, trece pe la Lacul Agăș și urcă pe Dealul Agăș, Dealul Seaca, Bâtca Hotarului, Muntele Muncel și Dealul Hijmei, oferind priveliști spectaculoase și o experiență autentică în munții Bacăului.

Pentru cei interesați să exploreze mai mult Valea Trotușului, există o varietate bogată de opțiuni de cazare pe parcursul celor peste 40 de kilometri ai văii, de la Lunca de Jos până la Comănești. Așadar, zona este o destinație ideală pentru iubitorii de natură și drumeții montane, potrivit adevarul.ro, scrie antena3.ro.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.