Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde se afla premierul Rusiei în timpul protestelor din Moscova

Premierul rus Dmitri Medvedev se afla la schi duminică, ziua în care la Moscova şi în alte oraşe din Rusia au avut loc ample acţiuni de protest anticorupţie, la care au fost arestate peste 1.000 de persoane numai în capitala rusă, printre care şi Aleksei Navalnîi, principalul oponent al Kremlinului, a relatat luni ziarul Moskovski komsomoleţ în pagina sa electronică, conform agerpres.

Acţiunea de protest, prima de această anvergură după 2012 în Rusia, intervine în urma publicării unui raport al grupului de investigaţie al Fondului de luptă împotriva corupţiei (FBK) al lui Aleksei Navalnîi, în care premierul Dmitri Medvedev este acuzat că s-ar afla în vârful unui imperiu imobiliar finanţat de oligarhi prin asociaţii de filantropie. Această anchetă, sub formă de film, a adunat 13 milioane de vizualizări pe Youtube, dar nu a suscitat niciun răspuns din partea autorităţilor.

Citeste si: Dragnea, în fața JUDECĂTORILOR: Un nou termen în dosarul său de instigare la abuz în serviciu

Pe Instagram, răspunzând unui utilizator: "Salut, cum a fost ziua?", Medvedev a scris: "Nu prea rău, am schiat" şi a ataşat o emoticon.

Cel puţin 60.000 de oameni au ieşit duminică în stradă în peste 80 de oraşe din Rusia şi din străinătate pentru a denunţa corupţia în eşaloanele de vârf ale puterii ruse, conform unor informaţii preliminare, citate de ziarul menţionat. La Moscova, ca şi în alte părţi, aceste manifestaţii nu au fost autorizate de către oficialităţi.

În prezent, pagina lui Medvedev de pe Instagram abundă de întrebări în legătură cu arestările în masă şi acuzaţiile de corupţie la adresa sa, dar premierul a preferat să nu reacţioneze la acestea.

Citeste si: Liderii protestelor din Hong Kong, INCULPAŢI în China

La începutul lunii martie, Dmitri Medvedev s-a aflat de asemenea la schi pe o pârtie din Kabardino-Balkaria, în Caucazul de Nord. La reuniunea de guvern, pe care a prezidat-o în acea perioadă în locul său, preşedintele Vladimir Putin a sugerat că premierul s-ar fi îmbolnăvit de gripă, exclamând "Vai, nu am avut grijă de el'". Cu toate acestea, Medvedev însuşi a dezminţit ulterior această afirmaţie, spunând că "nu a fost bolnav", dar nici nu şi-a explicat absenţa.

Uniunea Europeană şi SUA au cerut Moscovei să pună în libertate persoanele reţinute, cerând autorităţilor ruse să respecte drepturile fundamentale şi valorile democratice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.