Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde se duc pădurile României! Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au confiscat cherestea de export de peste 1,7 milioane de lei

cherestea lemn

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au verificat în ultima săptămână 20 de exporturi de cherestea efectuate de două societăţi comerciale, din judeţele Hunedoara şi Braşov, constatându-se că erau declarate către reprezentanţii vamali cantităţi mai mici decât cele înregistrate de cântarul operatorului portuar, informează sâmbătă Poliţia Română, conform Agerpres.

O cantitate de cherestea, în volum total de 706,94 de metri cubi, cu valoarea de 1.767.500 de lei (353.500 de euro) a fost indisponibilizată, în vederea confiscării şi continuării cercetărilor, precizează sursa citată.

Exportatorii ar fi folosit în faţa reprezentanţilor vamali documente din care reieşea faptul că greutatea containerelor expediate la export este mai mică decât cea înregistrată de cântarul operatorului portuar, dar şi documente vamale sau de transport în faţa autorităţilor vamale din care reies cantităţi mai mici decât cele găsite în mod real în urma controlului.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantităţi de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă.

La activităţile de verificare a fost folosit şi Sistemul Cargoscan, mai precizează comunicatul Poliţiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.