Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde se poate face recuperare medicală după un accident vascular cerebral

Radu Pop
spitalul sfantul sava

Accidentul vascular cerebral (AVC) reprezintă cea mai frecventă cauză de mortalitate în rândul adulților din țara noastră, la egalitate cu bolile coronariene, după cum arată statisticile Organizației Mondiale a Sănătății.

Accidentul vascular, cunoscut și sub denumirea de atac cerebral, este și prima cauză de invaliditate, indiferent de vârstă, de la pacienți foarte tineri până la cei mai vârstnici. Cele mai predispuse la atacuri vascular-cerebrale  sunt persoanele cu risc cardiovascular, iar după vârsta de 55 de ani, acest risc se dublează la fiecare 10 ani.

Numărul mare de pacienți cu afecțiuni cardio-vasculare face ca sistemul medical public să fie în imposibilitatea de a-i trata corespunzător mai ales pe aceia care au nevoie stringentă de recuperare medicală, anume pacienții care au trecut printr-un atac cerebral.

Pentru a putea redobândi mobilitatea, pentru a putea relua cea mai mare parte dintre activitățile pe care le aveau înainte de accidentul vascular sau, în cazuri mai fericite, pentru reluarea în totalitate a vieții dinainte de atacul cerebral, pacienții trebuie să înceapă un program de recuperare medicală specializată în cel mai scurt timp după intervenția chirurgicală.

content-image

Spitalul Sfântul Sava este centrul medical cu cele mai bune rezultate în recuperare medicală, de toate tipurile, inclusiv după accident vascular cerebral. Aici, pacienții sunt supravegheați 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Procedurile de fizioterapie și kinetoterapie sunt realizate în fiecare zi, fără pauză impusă de sărbători legale, pentru a nu întrerupe evoluția înregistrată în recuperarea medicală. Spitalul are o echipă medicală formată din 8 medici de specialități diferite, 40 de specialiști în kinetoterapie, fizioterapie și masaj și 30 de asistenți medicali, ceea ce face ca atenția acordată fiecărui pacient în parte, din cei maximum 118 cât pot fi internați simultan, să fie la cote înalte.

În Spitalul Sfântul Sava se face recuperare medicală și după traumatisme cerebrale sau traumatisme vertebromedulare incomplete, pentru pacienți cu scleroză multiplă sau cu paralizie cerebrală, dar și după o altă lungă listă de afecțiuni.

Cele peste 70 de echipamente pe care le deține sunt inovative, unele regăsindu-se doar în două spitale din România, așa cum sunt sistemele de recuperare a mersului, respectiv a funcțiilor mâinii, prin stimulare electrică funcțională (FES). Aceste sisteme au forma unor orteze, fiind foarte ușor de purtat de către pacienți. Au funcții de contractare a mușchilor prin impulsuri electrice, nu au fire și nu incomodează pacienții, sistemele fiind diferite pentru membrele superioare și membrele inferioare. Aceste echipamente îmbunătățesc abilitățile de a efectua sarcini zilnice, reduc spasticitatea musculară, ajută mișcările volutive ale membrelor și încheieturilor, reeducă musculatura. Practic, după un atac cerebral vascular, pacientul este nevoit să reînvețe mișcări care, anterior AVC, erau considerate instinctuale.

Aceste aparate folosite pentru recuperarea mersului și a mișcărilor brațelor, prin stimulare electrică funcțională monitorizează mișcarea pacientului în trei planuri, prin utilizarea unui giroscop triaxial și un accelerometru. Sistemul identifică fazele ciclului de mers și algoritmul nou se adaptează la schimbarea dinamicii de mers și realizează stimularea în 0,01 secunde. Oferă un răspuns de încredere de 30 de ori mai rapid decât am clipi din ochi.

content-image

Se pot ajusta rapid la pacienți diferiți, oferă un control precis asupra mișcărilor și se pot instala la patul pacientului, astfel putând să înceapă de timpuriu recuperarea medicală, înainte ca bolnavul să se poată ridica fie și la marginea patului.

Spitalul Sfântul Sava deține și o ambulanță tip C, dotată cu aparatură de resuscitare și deservită de un echipaj medical specializat în medicina de urgență, de curând, fiind înființată și o secție cu 18 paturi, de monitorizare permanentă a funcțiilor vitale, după sistemul de terapie intensivă.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.