Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde și când să mergi în Slovenia?

stiripesurse.ro
Slovenia

Slovenia devine rapid o a adevărată perlă a Europei, cu activități distractive și excursii turistice pentru fiecare anotimp. Ljubljana și Lacul Bled, de exemplu, merită să fie vizitate în orice perioadă a anului. Cu toate acestea, există mult mai multe de vizitat și de făcut în această țară mică, dar versatilă, iar multe activități depind de vreme.

Fie că tânjești după soare și mare, zăpadă sau o escapadă liniștită, departe de aglomerație, Slovenia îți stă la dispoziție. Ba mai mult, dacă alegi să mergi cu mașina, nu mai trebuie să te stresezi de vigneta pentru Slovenia, întrucât aceasta poate fi achiziționată rapid online. Desigur, este esențial ca site-ul să fie partener oficial DARS, adică autorizat. Vigneta online pentru Slovenia este extrem de avantajoasă, deoarece intri rapid în posesia ei și nu mai este nevoie să aștepți la cozile lungi. Ai intrat pe site și ai achiziționat vigneta electronică pentru Slovenia într-un minut.

Ai rezolvat cu vigneta pentru Slovenia și totuși… unde și când să mergi?

Când ar trebui să vizitezi Slovenia?

Cu peisaje de basm și o combinație unică de soare mediteraneean și Alpi înzăpeziți, Slovenia este o destinație minunată pe tot parcursul anului.

Vara este cea mai aglomerată perioadă turistică, fiind sezonul în care se poate profita din plin de vizitele la minunatele lacuri și râuri. Pe de altă parte, toamna așterne un covor colorat de frunze, temperaturile fiind moderate, perfecte pentru drumeții. Lunile mai reci, de altfel, sunt înzăpezite și friguroase, ademenindu-i pe schiorii pasionați la munte.

Dar dacă dorești să vizitezi Slovenia în perioada sa de răsuflu, atunci primăvara este mai mult decât potrivită. Peisajele și castelele medievale de abia așteaptă să fie descoperite de călători.

Slovenia pe timp de vară

Perioada iunie-august este de departe cel mai popular sezon al Sloveniei. Ljubljana prinde viață în timpul lunilor de vară, când localnicii se adună la cafenelele în aer liber și iau picnicuri în parcuri sau pe malul râului Ljubljanica. Este, de asemenea, momentul perfect pentru un înot în Lacul Bled, pentru o explorare a cascadelor sau pentru un rafting pe râul verde-smarald Soca. De fapt, întreaga Vale Soca este perfectă pentru sporturile nautice precum canotajul sau caiacul.

Temperaturile pot depăși limitele în multe zone și, deși cea mai mare parte a verii este plăcut însorită și oarecum umedă, uneori ploile și furtunile ocazionale se ivesc. Regiunea alpină nordică rămâne mai răcoroasă și mai confortabilă, ceea ce face din ea o evadare pitorească perfectă din căldura intensă a orașului

Slovenia pe timp de toamnă

În Slovenia, frunzișul de toamnă este suficient de frumos pentru a rivaliza cu cel din Noua Anglie, ceea ce face ca peisajele deja impresionante să fie și mai frumoase. Spectaculoșii arbori larici din munți par așa de vii în nuanțele de roșu, galben și portocaliu.

De la începutul până la jumătatea toamnei este perioada ideală pentru a face drumeții în locuri precum Parcul Național Triglav (unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Slovenia) sau pentru a face un tur al podgoriilor din vestul Sloveniei în timpul sezonului de recoltare.

Slovenia pe timp de iarnă

Din decembrie și până în martie, Slovenia devine un tărâm al minunilor. Odată cu acest sezon, schiorii încep să îmbulzească versanții munților Alpi.

Există totuși multe de făcut și pentru cei care nu schiază, cum ar fi o plimbare cu sania sau racheta de zapadă.

Iarna este, de asemenea, o perioadă excelentă pentru a vizita numeroasele peșteri din Slovenia. Acestea mențin o temperatură interioară constantă și majoritatea sunt deschise publicului pe tot parcursul anului.

Slovenia pe timp de primăvară

Nu este încă suficient de cald pentru a înota și nici suficient de frig pentru a schia, dar primăvara în Slovenia este cel mai bun moment pentru a vizita. Vremea din martie până în mai poate fi oarecum imprevizibilă, iar primăvara timpurie poate fi destul de ploioasă. Dar până în luna mai, vremea este blândă și perfectă pentru aventurile în aer liber.

Topirea zăpezii face ca raftingul să fie o opțiune perfectă în această perioadă. Totodată, plimbările cu bicicleta prin văile verzi cu flori sălbatice în plină floare dezvăluie frumusețea naturii.

Multe dintre atracțiile închise pe timpul iernii vor fi deschise până la sfârșitul primăverii, cum ar fi peșterile de sub castelul Predjama, care trebuie neapărat vizitate.

content-image

Pe scurt

Slovenia are o climă variată, un aspect de care e bine să ții cont atunci când îți planifici activitățile pentru vacanță. Vei găsi un climat alpin moderat în munții din nord, cu ierni mai lungi și mai reci decât în restul țării. Cu toate acestea, verile devin călduroase și oferă temperaturi ușor răcoroase. Câmpiile joase (inclusiv Ljubljana) au o climă continentală, cu veri calde și ierni reci. În vest, te poți bucura de o vreme însorită, submediteraneană pe coastă, cu ierni blânde și confortabile.

Până la urmă, unde și când să mergi în Slovenia? Ei bine, depinde mult de activitățile pe care dorești să le faci și de preferințele în materie de vreme. Ce-i sigur, Slovenia îți oferă toate posibilitățile indiferent de sezonul pe care-l alegi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.