Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk a tăiat în carne vie! Mii de oameni au rămas fără locuri de muncă

businesstoday.in
elon musk x

Compania X a lui Elon Musk a concediat peste 1.200 de angajaţi la nivel mondial din echipele sale responsabile de combaterea conţinutului abuziv online, potrivit noilor cifre publicate joi de autoritatea de reglementare a internetului din Australia, notează AFP, conform news.ro.

Autoritatea de reglementare, eSafety, a declarat că "reducerile drastice" şi reînfiinţarea a mii de conturi interzise au creat "cea mai proastă situaţie posibilă" pentru distribuirea de conţinut dăunător.

În ultimele luni, autoritatea de reglementare s-a concentrat în special asupra X, afirmând anterior că preluarea acesteia de către Musk a coincis cu o creştere a "toxicităţii şi a urii" pe reţeaua de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Utilizând Legea australiană privind siguranţa online, Comisia eSafety a obţinut o listă detaliată a inginerilor de software, a moderatorilor de conţinut şi a altor membri ai personalului de securitate care lucrează la X.

Comisarul autorităţii de reglementare australiene, Julie Inman Grant, ea însăşi fostă angajată a Twitter, a declarat că este pentru prima dată când aceste cifre au fost făcute publice.

Acestea au arătat că 1.213 angajaţi specializaţi în moderare, inclusiv subcontractori, au părăsit X de când a fost achiziţionată de Elon Musk în octombrie 2022, 80% dintre ei fiind ingineri software.

Retragerea a 80% din aceşti ingineri specializaţi este ca şi cum Volvo, renumit pentru standardele sale de siguranţă, s-ar despărţi de toţi proiectanţii şi inginerii săi", a declarat ea pentru AFP.

Este, a spus ea, "cea mai rea situaţie posibilă". "Îţi scazi considerabil apărarea şi reintroduci recidiviştii pe platformă".

Australia a fost vârful de lance al efortului global de reglementare a reţelelor sociale, obligând companiile de tehnologie să explice cum abordează probleme precum discursul instigator la ură şi infracţiunile sexuale împotriva minorilor.

În octombrie, Comisia pentru eSafety a amendat X cu 610.500 dolari australieni, adică 410.000 de dolari americani, afirmând că platforma nu a reuşit să demonstreze clar că abordează proliferarea conţinutului privind agresiunile sexuale asupra minorilor.

Dar X a ignorat termenul limită pentru a plăti amenda, înainte de a lansa o acţiune în justiţie pentru a o anula.

Compania nu a răspuns la solicitarea AFP, trimiţând în schimb un răspuns automat care spunea "ocupat pentru moment, vă rugăm să reveniţi mai târziu".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.