Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unele certificate de naștere românești nu mai sunt valabile. Românii din străinătate ar putea avea probleme dacă nu le schimbă

Consulatul Romaniei la Montreal
certificat de nastere vechi

Consulatul General al României la Montreal a transmis vineri, 17 februarie, printr-o postare publicată pe pagina de Facebook că certificatele de naștere, căsătorie și de deces eliberate de Serviciul Central de Stare Civilă și de ambasadele și consulatele românești din străinătate, anterior datei de 31 decembrie 1997, cu seriile E.N (naştere), E.C. (căsătorie) şi E.D. (deces) urmate de un număr de maxim 6 cifre, nu mai sunt valabile.

Sunt documente care s-au eliberat utilizând tipizate speciale, cu anumite serii (EC, EN, ED), până în 31.12.1997 şi STRICT celor care emigrau, în urma reținerii actelor româneşti (buletin, certificate de stare civilă) de către autorități.

Aceste certificate şi-au încetat valabilitatea o dată cu adoptarea legislației de stare civilă actuale, în 1996-7, se arată în postarea publicată pe Facebook de Consulatul General al României la Montreal.

Aceste documente nu mai pot fi utilizate pentru proceduri în relație cu autoritățile române (reînnoire de pașaport etc.), fiindcă tipizatele cu seriile menționate nu au mai fost folosite și nu mai produc efecte după data de 31.12.1997.

„Încetarea valabilității unui tipizat de stare civilă NU ARE EFECTE asupra faptului de stare civilă respectiv. Cu alte cuvinte, naşterea sau căsătoria sau decesul respectiv sunt în continuare înscrise în registrele de stare civilă române şi, la cerere, se pot elibera alte certificate”, conform postării publicate pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.