Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNESCO îşi alege începând de luni un nou director general

unesco

Abilitatea de a strânge fonduri şi o personalitate cu potenţial unificator sunt cerinţele principale pe care trebuie să le îndeplinească noul director al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), a declarat actualul director general al instituţiei, Irina Bokova, duminică, pentru cotidianul francez Le Monde. 

Consiliul executiv al UNESCO va vota începând de luni pentru alegerea unui succesor al Irinei Bokova, care spune că această agenţie este "un vis pentru lume, dar se află în dificultăţi financiare şi politice din acest motiv", relatează AFP. 

Şapte ţări au propus candidaţi - Franţa, China, Vietnam, Azerbaidjan, Egipt, Qatar şi Liban. 

O provocare importantă pentru persoana care va fi aleasă să conducă organizaţia va consta în "reducerea suprapolitizării acţiunilor sale, care în anumite momente, au inflamat situaţia, împiedicând atingerea obiectivelor sale", a afirmat candidata libaneză Vera el-Khoury Lacoeuilhe. 

UNESCO, organizaţie cunoscută în primul rând pentru lista siturilor incluse în patrimoniul mondial, a fost în mod repetat afectată în trecutul recent de conflictele din Orientul Mijlociu. După ce UNESCO a acceptat Palestina în rândul membrilor săi, Statele Unite - cel mai mare susţinător financiar al ei - a oprit plăţile către organizaţie. 

Primul tur de votare va începe luni. Dacă niciun candidat nu va obţine majoritatea voturilor exprimate de cei 58 de membri ai consiliului executiv, votarea va continua pe parcursul săptămânii viitoare cu alte patru tururi de scrutin. 

Câştigătorul va trebui să fie apoi confirmat prin vot cu ocazia unei sesiuni generale la care vor participa toate ţările membre, pe 10 noiembrie.

Citeşte şi: Spaniolii, din nou în stradă. Miting DE AMPLOARE împotriva independenţei Cataloniei - FOTO/VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.