Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria a trecut la furtul de istorie: Revoluția din 1989, ”made in Hungary”

Viktor Orban a trecut la un nou nivel al furtului, după pădurile, clădirile și banii României transferați subtil sau fățiș către marionetele Budapestei. Acum, Revoluția de la Timișoara a devenit ”made in Hungary”: ”La douăzeci şi cinci de ani de la evenimentele din decembrie, mulţi de la est de noi nu doresc să accepte că revoluţia a pornit dintr-o parohie a Bisericii Reformate, dintr-o comunitate maghiară, aducându-le libertate atât ungurilor, cât şi românilor, secuilor şi saşilor”, a declarat Orban la o manifestare maghiară dedicată mișcării de acum 25 de ani de la Timișoara (Detalii AICI).

Ideea implementată de Orban, pentru a fi mai clari, este că Ungaria are drepturi de autor pe schimbarea de regim din România, de unde vin și drepturile de autor pe Transilvania, plus că românii nu pot nimic fără maghiari. Doar nu degeaba i-a dat Orban azil politic și sinecură lui Laszlo Tokes. Despre revolta de la Iași, din 14 decembrie 1989, pregătită cu săptămâni înainte, nu prea se vorbește pentru că era a românilor, iar aceștia nu merită o Revoluție. Nici despre legătura lui Tokes cu Securitatea română, dar mai ales cu cea maghiară și despre rolul pe care acesta îl avea scris să militeze pentru ruperea Transilvaniei de România cu ocazia căderii comunismului, încercare care a dus, printre altele, la violențele din iunie 1990 de la Târgu Mureș.

Orban însă se luptă cu criticile americane care au ajuns la concluzia că premierul de la Budapesta este un dictator neofascist, lucru pe care eu l-am spus în România cu mult înainte ca vestea să ajungă și la Washington. Orban se dă democrat însă și, ca dovadă, ne fură Revoluția, pentru a arăta lumii întregi că el s-a luptat cu dictatura dar nu o reproduce. Faptele arată altceva, dar totul la regimul lui Orban este propagandă.

Între timp, alți ”revoluționari” de marcă ai maghiarimii, precum Antal Arpad, primarul din Sfântu Gheorghe, ne amenință cu un nou Târgu Mureș dacă îi mai punem pe politicienii maghiari să respecte legea din România, iar liderul UDMR Kelemen Hunor vrea recuperarea ”pământului natal”. Umblă o vorbă pe facebook, că pământul natal al UDMR s-ar afla în Mongolia…

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.