Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria a trimis noi contingente de poliţie în Serbia, Macedonia de Nord şi Slovenia pentru a combate migraţia ilegală

www.stirileprotv.ro
steag Ungaria

Ungaria a trimis noi contingente de poliţie pentru a ajuta forţele locale să patruleze în zonele de frontieră din Serbia, Macedonia de Nord şi Slovenia, a anunţat marţi Poliţia naţională ungară (ORFK), citată de MTI.

Comandamentul naţional al poliţiei ungare a trimis un contingent de 30 de persoane în Macedonia de Nord, o unitate de 20 de poliţişti în Serbia şi un grup de trei persoane în Slovenia, a indicat ORFK pe police.hu.

Agenţii de poliţie ungari vor avea ca sarcină să patruleze la frontierele celor trei ţări şi să ajute la reţinerea traficanţilor şi migranţilor ilegali, potrivit ORFK, care menţionează că unii dintre poliţiştii ungari vor fi detaşaţi în regiuni din interiorul respectivelor ţări.

'Poliţia ungară se angajează să prevină pătrunderea migranţilor ilegali pe teritoriul Ungariei şi al Uniunii Europene. Pentru atingerea acestui obiectiv, poliţia ungară îşi oferă sprijinul ţărilor din Balcanii de Vest', subliniază ORFK.

Problema migraţiei ilegale a fost abordată marţi şi de către ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, conform agenţiei de presă citate. Europa confruntă la ora actuală cu o presiune migratorie provenind din multiple direcţii, care probabil va creşte în lunile următoare din cauza politicilor migratorii 'iresponsabile' ale Uniunii Europene, a declarat Szijjarto, citat de MTI.

În plus, la presiunea migratorie din sud şi sud-estul continentului, Europa trebuie să facă faţă în prezent unui flux de migranţi din Est, a declarat şeful diplomaţiei ungare în cadrul unui forum ce a reunit ţări din Grupul de la Visegrad, state din nordul Europei şi de la Marea Baltică, la Hameenlinna, în sudul Finlandei.

Lituania şi Polonia se simt ameninţate de un flux de migranţi din direcţia Belarusului, a spus Szijjarto, adăugând că aceasta va avea un impact direct şi asupra nordului Europei, informează Agerpres.ro.

Presiunea migratorie va creşte în aceste regiuni din UE în cursul lunilor viitoare, a adăugat el, argumentând că patru milioane de afgani au fugit deja din ţara lor, iar 'unele persoane din vestul Europei îi încurajează să vină pe continent'.

Potrivit lui Szijjarto, nordul Europei se confruntă astăzi cu aceeaşi provocare cu care Europa Centrală s-a confruntat în 2015, adăugând că aceasta ar putea să schimbe abordarea acestor ţări faţă de problema migraţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.