Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria bate cu pumnul în masă la Strasbourg! Un eurodeputat din partidul lui Viktor Orban refuză cotele de migranţi

ungaria ue steag

Ungaria bate cu pumnul în masă la Strasbourg! Un eurodeputat din partidul lui Viktor Orban a cedat și refuză cotele de migranţi

Ungaria nu va tolera ghetouri de migranţi pe teritoriul său, a declarat miercuri presei la Strasbourg un eurodeputat al partidului guvernamental ungar Fidesz, adăugând că alte state membre ale Uniunii Europene nu protejează în mod adecvat frontierele blocului, relatează MTI.

Ungaria respinge distribuirea şi relocarea obligatorie a migranţilor pe bază de cote, a subliniat Balazs Hidveghi după dezbaterea de la Strasbourg asupra reformei politicii UE privind migraţia. În acelaşi timp, alte state membre sunt hotărâte să susţină multiculturalismul "cu orice preţ" şi să impună altora imigraţia ilegală, a denunţat acesta.

Ce au spus alți eurodeputați

Eurodeputatul francez Jean Paul Garraud (Adunarea naţională, fostul Front naţional) a afirmat la rândul său pentru presa ungară că reforma politicii de azil a UE ameninţă suveranitatea statelor membre şi dreptul acestora de a lua măsuri pentru a opri imigraţia în masă. El a apreciat totodată că atacurile la adresa Ungaria şi Poloniei "trebuie oprite" şi că cele două ţări reprezintă interesele celor două popoare.

Reprezentantul Suediei Charlie Weimers (Democraţii Suedezi) a insistat în acelaşi context că politica liberală a ţării sale cu privire la migraţie a dus la violenţă în societate şi că proiectul actual de reformă a politicii de azil nu este în măsură să reglementeze problema imigraţiei în masă, crescând presiunea asupra statelor membre.

Eurodeputatul spaniol Jorge Buxade Villalba (Grupul Conservatorilor şi reformiştilor europeni) a remarcat de asemenea că violenţa şi lipsa de securitate reprezintă probleme în creştere în Europa ca urmare a sosirii migranţilor şi a libertăţii de mişcare de care se bucură aceştia pe continent.

La rândul său, eurodeputatul creştin-democrat ungar Gyorgy Holvenyi a făcut public un comunicat în care notează că, de la criza migraţiei din 2015, UE nu a reuşit încă să elaboreze o soluţie credibilă pentru a scădea presiunea asupra Europei şi doar statele membre din "prima linie" a migraţiei, cum este şi Ungaria, au reuşit să aducă soluţii reale.

Aceste ţări se aşteaptă pe bună dreptate ca UE să finanţeze construirea şi întreţinerea de facililtăţi pentru a proteja graniţa Schengen, a conchis eurodeputatul ungar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.