Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria bate cu pumnul în masă pentru aderarea României la Schengen!Ministrul maghiar de Externe: Îi somez pe austrieci să fie de acord

Hungary Today
Peter Szijjarto

Ungaria intră tare pentru susținerea aderăriii României la Schengen, aderare blocată în special de Austria și Olanda. Îi invit politicos, să nu zic că îi somez pe prietenii noștri austrieci, ca în această toamnă să nu blocheze din nou, ci să fie de acord cu aderarea prietenilor noștri români la Spațiul Schengen”, spune ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, scrie Mediafax.

„Îi invit politicos, să nu zic că îi somez pe prietenii noștri austrieci ca în această toamnă să nu blocheze din nou, ci să fie de acord cu aderarea prietenilor noștri români la Spațiul Schengen”, spune Péter Szijjártó.

El afirmă că interesul național al Ungariei este ca România să adere la Spațiul Schengen în acest an. „De la acel moment vom avea 10 noi puncte de trecere a frontierei și nu vom avea timp de așteptare nicăieri de-a lungul graniței dintre cele două țări. (...) Sperăm că decizia din această toamnă referitor la aderarea României la Schengen se va baza pe fapte reale”, adaugă ministrul de externe al Ungariei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.