Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria bate cu pumnul în masă și avertizează UE și Ucraina: 'Nu contribuim la livrarea de arme până când banca OTP nu o să fie eliminată de pe această listă!'

Hungary Today
Peter Szijjarto

Ungaria nu va contribui la nicio altă finanțare UE pentru livrările de arme către Ucraina până când Kievul nu va elimina banca OTP de pe lista sponsorilor internaționali ai războiului, a declarat marți ministrul maghiar al Afacerilor Externe și Comerțului, Péter Szijjártó.

Potrivit unei declarații a Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului, ca răspuns la întrebările adresate la o conferință de presă care a urmat reuniunii Comitetului Economic mixt ungaro-iordanian, ministrul a descris drept „scandalos faptul că autoritățile ucrainene au inclus cea mai mare bancă maghiară pe această listă din motive mincinoase și ridicole”, unde aproximativ trei milioane de persoane dețin conturi.

"Uneori avem senzația că se încurcă cu noi, nu spunem asta mai des doar pentru că există un război în desfășurare alături, iar într-o situație ca aceasta, alegeți termenii pe care îi utilizați", a spus Péter Szijjártó, relatează Hirado. "Dar faptul că facem tot ce putem pentru a ajuta poporul ucrainean, că poporul maghiar plătește prețul unui război cu care nu are nimic de-a face, iar reacția este de a pune cea mai mare bancă din Ungaria pe o astfel de listă a rușinii, ceea ce este mai mult decât suficient", a spus oficialul maghiar.

În legătură cu argumentele Ucrainei pentru listarea OTP pe lista respectivă, Szijjártó a declarat că nu știe dacă ar trebui „să plângem sau să râdem de ei”: „Ne-ar plăcea să râdem pentru că acestea sunt lucruri ridicole care sunt aduse în discuție, dar pentru că situația este gravă, suntem destul de îngroziți", a spus el.

"Deci, poziția noastră este clară: până când banca OTP nu va fi eliminată de pe această listă, Ungaria nu va contribui la nicio finanțare suplimentară a UE pentru livrările de arme către Ucraina", a spus el.

"Nu numai că nu vom contribui la cele 500 de milioane de euro pe care le-am oprit în acest moment, dar este mai bine să nu venim cu nicio propunere de finanțare a livrărilor suplimentare de arme", a adăugat el.

Ungaria,  țară din NATO, a refuzat să furnizeze echipament militar vecinului ucrainean și, de asemenea, a criticat în mod repetat sancțiunile UE împotriva Rusiei, dar, în cele din urmă, a sprijinit toate măsurile convenite până în prezent, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.