Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria cedează la presiunile Bruxellesului: Cu gândul la miliardele de euro blocate, s-a votat reforma justiției

Hungary Today
Ungaria UE

Ungaria a adoptat miercuri o reformă pentru a ameliora independenţa judiciară, sperând să deblocheze o parte din miliardele de euro din fonduri europene suspendate din cauza preocupărilor Bruxelles-ului cu privire la statul de drept, relatează AFP.

"Parlamentul a adoptat amendamente la legile ungare privind justiţia, în baza acordului cu Comisia Europeană", a anunţat pe Twitter purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs.

În total, aproape 22 de miliarde reprezentând fonduri de coeziune destinate ţării din Europa centrală pentru perioada 2021-2027 au fost suspendate în decembrie de Uniunea Europeană (UE) până când Budapesta va efectua reforme.

"Ungaria şi-a îndeplinit acum angajamentele în materie de administrare a justiţiei şi aşteptăm ca Bruxelles-ul să acorde sumele datorate", a scris pe Facebook ministrul Justiţiei, Judit Varga, care denunţase cu o zi înainte în presa locală "diabolicul sistem" de la Bruxelles.

Budapesta speră să recupereze 13 miliarde de euro, potrivit cifrelor citate de presa ungară şi pe care AFP nu le-a putut confirma imediat.

Noua lege, adoptată de 151 de deputaţi din 199 va intra în vigoare la 1 iunie şi urmează, potrivit guvernului, să alinieze ţara în conformitate cu dreptul european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.