Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria evită penuria: Rușii au reluat furnizarea petrolului prin cea mai lungă conductă din lume

conducta Druzhba

Pomparea petrolului rusesc prin ramura sudică a oleoductului Druzhba în tranzit prin Ucraina a fost reluată, petrolul urmând să ajungă joi în Slovacia și Ungaria.

Acest lucru a fost declarat miercuri pentru agenția rusă Tass de către direcția concernului ungar MOL, care deține una dintre cele mai mari rafinării de petrol din Europa, Slovnaft.

"Pomparea petrolului prin Druzhba a fost reluată", a precizat direcția. "Ne așteptăm să ajungă în Ungaria și Slovacia joi, în prima jumătate a zilei". Între timp, site-ul ziarului slovac Pravda, citând vicepremierul slovac și ministrul slovac al Economiei, Richard Sulik, a informat că petrolul a început deja să curgă spre Slovacia prin conducta de petrol.

Conducta Druzhba este cea mai lungă conductă de petrol din lume. Transporta petrol la aproximativ 4.000 de kilometri din partea de est a Rusiei europene către puncte din Ucraina, Belarus, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Austria și Germania.

Ungaria a raportat în ultimele săptămâni probleme în alimentarea stațiilor de carburanți, ca urmare a dificultăților de achiziție a materiei prime și a plafonării prețului de vânzare la pompă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.