Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul ungar spune că a fost obligat să expulzeze traficanţi din cauza sancțiunilor UE

budapesta

Guvernul ungar a "trebuit" să ia decizia de a expulza din Ungaria traficanţi de persoane condamnaţi deoarece "Bruxellesul refuză să contribuie la costurile cu controlul frontierelor, în schimb amendează Ungaria dacă închisorile sunt suprapopulate", a declarat marţi pentru MTI secretarul de stat în Ministerul de Interne Bence Retvari, transmite Agerpres.

Potrivit acestuia, Uniunea Europeană datorează Ungariei peste 1,5 miliarde de euro în schimbul apărării frontierelor externe ale blocului. Secretarul de stat a insistat că UE a rambursat doar 1% din "acest total incredibil de mare".

"Oprim migranţi ilegali la graniţa noastră de sud şi arestăm şi ţinem în închisoare traficanţi de persoane", iar UE nu contribuie la cheltuielile închisorilor ungare, "ci se aşteaptă ca noi să-i ţinem pe traficanţii de persoane străini pe cheltuiala contribuabililor unguri", a punctat responsabilul ungar.

Circa 2.000 de traficanţi de persoane au fost condamnaţi până acum în Ungaria, contribuind la suprapopularea închisorilor, a menţionat Retvari, amintind că Ungaria a fost vizată de proceduri de sancţionare europene din cauza "condiţiilor inumane din închisori".

Cât costă un deținut

Acesta a mai explicat că pentru ţinerea în închisoare a unei persoane condamnate costul este 5 milioane de forinţi (13.300 de euro) pe an şi că decizia de a expulza 808 persoane condamnate, în majoritate cetăţeni din state vecine, a vizat "scutirea contribuabililor unguri de la plata costurilor rămânerii lor în închisori din Ungaria".

Luni, Austria l-a convocat pe ambasadorul Ungariei la Viena, după publicarea de către Budapesta a decretului ce prevede eliberarea a sute de traficanţi de migranţi în vederea expulzării lor. Alertată de un reportaj recent al televiziunii ungare cu privire la presupusa eliberare a traficanţilor, Austria a înăsprit în weekend controalele la frontieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.