Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria face referendum pe tema cotelor UE privind imigranții

ungaria ue steag

Parlamentul Ungariei a aprobat, marti, organizarea unui referendum national initiat de Guvern cu privire pe tema cotelor obligatorii de distribuire a imigrantilor stabilite de Uniunea Europeana, relateaza MTI, potrivit Mediafax.

Initiativa a fost aprobata cu 136 de voturi de catre membri ai Partidului Fidesz, ai Partidului Crestin-Democrat si ai partidului de opozitie Jobbik. Cinci parlamentari independenti au votat împotriva.

În cadrul votului, parlamentarii au aprobat, de asemenea, o suma maxima de 15,5 milioane de euro destinata desfasurarii referendumului.

Contestatiile împotriva deciziei Parlamentului pot fi depuse la Curtea Constitutionala în termen de 15 zile, iar institutia trebuie sa adopte o decizie în 30 de zile.

Data când va avea loc referendumul urmeaza sa fie anuntata.

Curtea Suprema de Justitie din Ungaria a aprobat, martea trecuta, pe data de 3 mai, initiativa Guvernului Viktor Orban de a organiza un referendum pe tema cotelor obligatorii de distribuire a imigrantilor stabilite de Uniunea Europeana.

Întrebarea care va fi adresata cetatenilor ungari este: "Veti permite Uniunii Europene sa aduca cetateni straini în Ungaria fara aprobarea Parlamentului?"

Premierul Viktor Orban a propus, la sfârsitul lunii februarie, organizarea unui referendum pe tema deciziei Uniunii Europene de a distribui în mod obligatoriu imigranti extracomunitari în toate statele membre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.