Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria acuză Finlanda de lipsă de integritate - Au 'cerșit' intrarea în NATO, apoi au făcut un demers anti-maghiar: 'Nu asta fac oamenii decenți'

Hungary Today
Ungaria UE

Finlanda este lipsită de integritate și întoarce spatele Ungariei, alăturându-se procesului intentat de Comisia Europeană împotriva legii ungare anti-LGBTQ+ privind protecția copilului, imediat după ce Ungaria a votat în favoarea aderării Finlandei la NATO, a declarat miercuri secretarul de stat ungar Tamás Menczer.

"Prietenii noștri finlandezi au încă multe de învățat despre integritate. Să cerșești până când obții ceea ce vrei și apoi să întorci imediat spatele - nu asta fac oamenii decenți, iar acest lucru nu este o reflecție asupra noastră, ci asupra lor", a declarat miercuri secretarul de stat ungar Tamás Menczer la postul de televiziune M1.

Procesul intentat Ungariei

La jumătatea anului 2022, Comisia Europeană a trimis Ungaria în fața Curții de Justiție a UE din cauza legii care interzice prezentarea de conținut LGBTQ+ minorilor în școli și în mass-media.

"Educația este o competență națională și este dreptul părinților să decidă cu privire la educația copiilor lor", a declarat ministrul ungar al justiției, Judith Varga, în legătură cu dosarul aflat pe rolul instanței UE.

În ceea ce privește Finlanda și Suedia, Ungaria dorește să continue să construiască relații bilaterale bazate pe respect reciproc, a adăugat Menczer.

Ungaria așteaptă în continuare ca Suedia să facă niște demersuri liniștitoare privind dorința sa de a coopera cu noi "pe baza respectului reciproc în cadrul sistemului aliat", a spus Menczer despre candidatura suedeză la NATO, pentru care discuțiile din Ungaria sunt încă în curs de desfășurare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.