Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria foloseste DETINUTI in 'lupta' cu refugiatii

imigranti

Deţinuţi de la o închisoare de maximă securitate participă la construcţia gardului de la graniţa cu Serbia, cu care autorităţile ungare speră să frâneze intrarea imigranţilor şi refugiaţilor, scrie în ediţia electronică de vineri cotidianul spaniol ABC.

Deţinuţii provin de la închisoarea din Csillag, din apropierea oraşului Szeged, la circa 15 kilometri de principalul punct de frontieră cu Serbia. În total, 335 de deţinuţi, supravegheaţi de 65 de gardieni, sunt aduşi zi de zi cu camioanele şi puşi să lucreze la construcţia gardului. Deţinuţii din Ungaria sunt obligaţi să muncească dacă starea de sănătate le-o permite. La ridicarea gardului participă şi câteva sute de militari.

El Mundo citează declaraţiile unuia dintre gardieni, identificat drept Laszlo, care spune că deţinuţii au reuşit să avanseze destul într-o singură zi, "dar nu suficient". Gardianul spune că sutele de deţinuţi - mulţi dintre ei condamnaţi pentru tâlhării şi crime - lucrează zi de zi de la 07:00 dimineaţa până la 08:00 seara, când se întunecă.

Statele vest-europene, precum Franţa şi Germania, au criticat construirea gardului lung de 175 de kilometri şi înalt de 3,5 metri de-a lungul frontierei cu Serbia, însă premierul ungar Viktor Orban spune că gardul este necesar pentru a-i determina pe imigranţi să treacă pe la punctele unde pot fi înregistraţi.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.