Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria îl contrează puternic pe Zelenski: Populația noastră a plătit un preț greu din cauza războiului. Mulți maghiari au murit în război

peter szijjarto

Ungaria îl contrează puternic pe Zelenski: Populația noastră a plătit un preț greu din cauza războiului. Mulți maghiari au murit în război

Comportamentul Ungariei în calitate de stat membru NATO nu este decis de preşedintele ucrainean, a declarat Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior. Péter Szijjártó a scris aceste rânduri pe pagina sa de Facebook, ca răspuns la declaraţia lui Volodimir Zelenski potrivit căruia "comportamentul Ungariei, ca stat membru NATO, nu este adecvat".

Referitor la această declaraţie, şeful diplomaţiei ungare a scris: "Din fericire, nu el este cel care trebuie să decidă". Populaţia Ungariei a plătit deja un preţ extrem de mare din cauza războiului din Ucraina.

Totodată, mulţi maghiari, membri ai comunităţii maghiare din Transcarpatia,  au murit deja în acest război, a subliniat ministrul ungar de externe.

Péter Szijjártó a adăugat că, dacă această declaraţie înseamnă că preşedintele ucrainean le mulţumeşte respectuos ungurilor pentru faptul că "i-au lăsat să intre şi au avut grijă de peste un milion de refugiaţi din Ucraina" şi le mulţumeşte respectuos pentru că "au trimis continuu ajutoare", atunci răspunsul este: "cu plăcere, sunt bineveniţi şi pot conta pe noi în viitor", a mai scris Szijjártó pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.