Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria a instituit cele mai dure reguli din Europa pentru muncitorii străini

Travel Guide
Budapesta

Guvernul de la Budapesta a decis că toate locurile de muncă sunt rezervate maghiarilor, iar cetăţenii țărilor terțe pot fi angajați numai în cazul în care nu sunt disponibili lucrători locali, conform Euronews, scrie Rador Radio România.

Potrivit Ministerului de Interne al Ungariei, noua lege introduce condiții mai stricte de intrare pentru resortisanții țărilor terțe și îşi propune să împiedice intrarea în ţară a imigranților ilegali.

Legea anterioară a imigrației din Ungaria specifica 18 tipuri de permise de ședere. Noul regulament prevede 24, dintre care 8 din motive de muncă. Permisul de ședere pentru alte scopuri, care era o categorie destul de flexibilă, a fost eliminat.

Una dintre cele mai importante schimbări constă în introducerea categoriilor separate de permise de muncă pentru lucrătorii cu înaltă calificare și lucrătorii oaspeți cu calificare scăzută, precum și un nou permis pentru investitori.

Condiții de ședere

Permisul de ședere pentru lucrătorii invitaţi se va acorda, prin lege, numai celor care vor lucra la anumiți angajatori, celor care provin din anumite țări și pentru anumite ocupații. În plus, permisul de ședere pentru lucrătorii invitaţi poate fi prelungit doar pentru o perioadă limitată, până la un total de 3 ani.

După această perioadă, permisul nu poate fi prelungit și trebuie depusă o nouă cerere. Prin urmare, lucrătorii invitați nu au dreptul la șederea permanentă în Ungaria și nici la reîntregirea familiei.

Una dintre principalele schimbări este că toate locurile de muncă sunt rezervate maghiarilor. Resortisanții țărilor terțe pot fi angajați doar atunci când nu există lucrători locali disponibili. Fiecare caz va fi investigat de autorități.

O altă noutate este că acum vor exista categorii separate de permise de muncă în funcție de calificări. Unele permise de ședere pot fi prelungite doar dacă solicitantul îndeplinește condițiile de ''conviețuire socială'', demonstrate prin susținerea unui examen de cultură maghiară.

Permisele de ședere se acordă doar pentru o perioadă limitată și nu există dreptul de reînnoire automată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.