Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria le pune oglinda în față occidentalilor: 'Statul de drept nu poate fi protejat prin mijloace care încalcă statul de drept'

Facebook
ungaria slovacia croatia serbia romania

Statul de drept nu poate fi protejat prin mijloace care încalcă statul de drept, a susţinut ministrul justiţiei ungar, Judit Varga, într-o conferinţă online desfăşurată marţi, referindu-se la măsurile luate de Uniunea Europeană împotriva Ungariei, transmite MTI.

În intervenţia sa din conferinţa organizată de Fundaţia Szazadveg, Varga a spus că noile măsuri europene privind statul de drept care vizează Ungaria şi Polonia încalcă tratatele UE, scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: ‘Ticăloși până la capăt!’

Oficialitatea ungară a subliniat că, graţie acordului convenit la 11 decembrie, au fost eliminate riscurile implicate de legarea statului de drept de acordarea fondurilor UE.

Judit Varga a adăugat că, începând din 2015, în Europa Occidentală termenul solidaritate a fost măsurat doar potrivit disponibilităţii unei ţări de a prelua migranţi, ignorându-se însă faptul că diferite ţări europene au tradiţii diferite, iar ţările central-europene au o abordare faţă de migraţie în dezacord cu foştii colonişti.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Vin Sărbătorile și cred că ar trebui să fim foarte atenți. Întâlnirile să fie la nivel restrâns’

''Şi Ungaria practică solidaritatea, dar crede că, în loc să se importe probleme, ar trebui oferit ajutor acolo unde este necesar. Programul Hungary Helps serveşte acestui scop'', a declarat ministrul ungar, adăugând că Ungaria a dat dovadă de solidaritate faţă de statele membre din sudul UE prin aprobarea bugetului UE şi a pachetului de redresare post-COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.