Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria nu așteaptă vaccinul cumpărat de UE și testează vaccinul rusesc Sputnik V pe mii de rezidenți

vaccin Sputnik V

Între 3.000 şi 5.000 de rezidenţi din Ungaria ar putea participa la studiile clinice ale vaccinului rusesc Sputnik V dezvoltat împotriva maladiei COVID-19, a anunţat ministrul ungar al Resurselor Umane, Miklos Kasler, într-un mesaj publicat luni pe Facebook, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

Planurile Ungariei de a realiza studii clinice şi, posibil, de a produce vaccinul rusesc - o măsură fără precedent pentru un stat membru al Uniunii Europene - se adaugă fricţiunilor deja existente pe care liderii de la Budapesta le au cu autorităţile de la Bruxelles.

În virtutea regulamentelor din UE, vaccinul Sputnik V trebuie să fie autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) înainte de a putea fi comercializat în oricare dintre cele 27 de state din blocul european, au precizat reprezentanţii EMA.

Citește și: George Simion reacționează la atacul lui Kelemen Hunor: Avem candidați etnici maghiari în AUR, dar UDMR nu își are locul în Parlamentul României

Moscova a început distribuirea dozelor de vaccin Sputnik V printr-o reţea de 70 de clinici medicale sâmbătă în beneficiul celor mai vulnerabile grupuri de populaţie, marcând astfel prima campanie de vaccinare pe scară largă demarată în Rusia, a anunţat grupul de lucru pentru combaterea pandemiei de COVID-19 în capitala ţării.

Miklos Kasler a anunţat că o delegaţie ungară de experţi medicali a primit "notificarea detaliată" despre vaccinul rusesc la Moscova, iar membrii acelei delegaţii au remarcat că "vaccinul este fabricat cu cea mai nouă tehnologie şi cu respectarea protocoalelor impuse de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)".

Ungaria a anunţat la sfârşitul lunii noiembrie că Rusia va permite medicilor ungari să asiste la procesul de fabricaţie şi la testele de laborator ce privesc vaccinul său dezvoltat împotriva COVID-19.

Citește și: Analiza alegerilor parlamentare: Ziua în care victoria este de aur, iar înfrângerea este de argint

Rusia ar putea să transporte o anumită cantitate de vaccin la Budapesta cel mai devreme în această lună.

Ungaria şi-a asigurat, de asemenea, peste 12 milioane de doze de vaccinuri fabricate de companii farmaceutice occidentale şi poartă discuţii în această perioadă cu China şi cu Israel în vederea achiziţionării altor vaccinuri potenţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.