Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria nu e singura: Serbia vrea să ridice garduri la frontieră împotriva migranților

serbia

Serbia va examina măsuri 'mai drastice', cum ar fi ridicarea de garduri la graniţele cu Macedonia şi Bulgaria, pentru a împiedica intrarea necontrolată a migranţilor, al căror număr este tot mai mare şi sunt mai degrabă imigranţi economici, întrucât majoritatea nu provin din zone de război, a declarat miercuri ministrul sârb pentru afaceri sociale, Aleksandar Vulin, citat de agenţia EFE. 'Avem armata şi poliţia la graniţe, dar probabil că barierele sau alte obstacole sunt soluţii pentru a reduce numărul migranţilor', a indicat oficialul sârb.

'Imigranţii economici nu pot fi primiţi nicăieri în Europa, prin urmare nu pot să rămână nici în Serbia', a explicat el, precizând că va propune guvernului măsuri concrete de îndată de premierul Aleksandar Vucic va reveni din vizita în Franţa. Aleksandar Vulin a mai spus că problema migraţiei a fost discutată şi la întâlnirea pe care au avut-o marţi premierii bulgar, ungar şi sârb, 'care au acordat o atenţie specială schimbării structurii migraţiei', şi anume că printre migranţi se regăsesc tot mai multe persoane care pleacă din ţările lor natale din motive economice, iar numărul refugiaţilor care fug din zonele de război este redus.

'Capacităţile noastre sunt aproape de limită. Imigranţii rămân aici mai mult timp ca înainte şi structura lor s-a schimbat semnificativ', a subliniat responsabilul sârb. Guvernul de la Belgrad a anunţat anterior că peste 80% dintre migranţii ajunşi în ultima vreme în Serbia sunt imigranţi economici proveniţi din Afganistan, iar în Serbia se află în prezent circa 5.000 de migranţi care au pătruns în această ţară cu intenţia de a-şi continua călătoria către vestul Europei. Ei au rămas blocaţi pe teritoriul sârb după ce Ungaria şi-a securizat graniţa de sud cu ajutorul unui gard metalic şi după ce ruta balcanică a fost închisă, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.