Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria nu furnizează arme Ucrainei pentru ca Rusia să nu tragă în maghiarii din Transcarpatia

fomoso.org
ungaria ucraina transcarpatia

Ungaria a refuzat să participe la furnizarea de arme occidentale Ucrainei, pentru a nu-i expune pe maghiarii care locuiesc în Transcarpatia pericolului bombardamentelor rusești, a declarat miercuri ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijarto, într-un interviu pentru CNN.

„150.000 de maghiari locuiesc în partea de vest a Ucrainei. Este evident că dacă furnizăm arme, aceste provizii vor fi vizate de ruși pentru bombardamente. Nu vrem să tragă în regiunile în care locuiesc maghiarii. Trebuie să luăm în considerare securitatea Ungariei și a maghiarilor”, a spus Sijarto.

Ministrul a precizat că, după această decizie, porţiunea maghiară-ucraineană a frontierei este cea mai sigură variantă de trecere. „De aceea Crucea Roșie Internațională își conduce logistica din Ungaria”, a spus el.

Szijjarto a mai declarat că Ungaria se confruntă cu cea mai mare povară umanitară din istoria țării.

„Am primit 630.000 de refugiați din Ucraina. Avem grijă de ei, oferim locuri de muncă celor care stau mult timp, și educație pentru copii. Nu așteptăm ca cineva să le mulțumească maghiarilor. Dar așteptăm în primul rând: să nu ne provoace, să nu ne acuze, să nu vorbim de rău despre noi doar pentru că am luat o singură decizie: să nu participăm la livrarea de arme. De ce? De aceea suntem țări vecine. Pentru noi, scopul principal este să nu fii implicat în acest război în niciun fel”, a spus el.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.