Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Extrema dreaptă din Ungaria face ziua mai lungă

Ungaria preconizează sa renunţe la ora de iarnă, pentru a întârzia căderea întunericului, deosebit de precoce în această ţară din estul Europei, relatează AFP.

O propunere de lege în acest sens a fost adoptată de unanimitate într-o comisie parlamentară şi va fi supusă curând votului deputaţilor, potrivit ziarului Magyar Nemzet.

Citeşte şi: Filipine copiază Rusia şi vrea să se retragă din Curtea Penală Internațională

Situată la extremitatea orientală a principalei zone orare europene, în estul Ungariei soarele apune la ora 15:40 (14:40 GMT) în plină iarnă, cu 75 de minute mai devreme decât la Paris, aflat la o latitudine comparabilă.

Creşterea numărului orelor de lumină după-amiaza ar avea un impact pozitiv asupra sănătăţii umane, atât din punct de vedere mental cât şi fizic, potrivit promotorilor acestei legi. Legea ar reduce numărul accidentelor de trafic şi ar facilita lucrările agricole.

O majoritate de 80 la sută dintre unguri a fost de acord cu menţinerea orei de vară pe tot parcursul anului, potrivit unui sondaj recent.

Citește și: Obama, ultima întrevedere cu 'cel mai apropiat partener internaţional'

Propunerea de lege, prezentată de partidul de extremă dreapta Jobbik, a fost aprobată de toate partidele reprezentate în comisie şi este susceptibilă să intre în vigoare anul viitor, notează ziarul Magyar Nemzet.

La începutul lunii septembrie, Turcia a decis să menţină în vigoare ora de vară pe întreg parcursul anului, pentru a le permite cetăţenilor "să profite mai mult timp de lumina zilei", relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.