Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban acuză UE că aruncă o 'bombă nucleară' asupra economiei Ungariei: Dreptul de veto pe sancțiuni, dat la schimb pentru deblocarea PNRR

The Budapest
Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că respinge ultima propunere a Uniunii Europene de interzicere a petrolului rusesc, afirmând că aceasta echivalează cu o "bombă nucleară" aruncată asupra economiei țării sale.

Orban a declarat vineri, într-un interviu la radioul de stat, că dorește o scutire de cinci ani - în loc de un an, cum se ia în considerare în prezent - pentru ca Ungaria să se conformeze unei interdicții a UE privind petrolul rusesc. De asemenea, el a mai spus că renunțarea Ungariei la țițeiul rusesc necesită investiții de miliarde de dolari și acces la partea Ungariei din fondurile UE pentru a plăti pentru aceasta.

Executivul UE a blocat accesul Ungariei la partea sa de 7,2 miliarde de euro (7,6 miliarde de dolari) din fondurile pentru pandemie (PNRR), din cauza preocupărilor legate de corupție.

De asemenea, Orban a declarat că nu va susține sancțiunile împotriva unor personalități religioase, inclusiv a patriarhului rus Kirill.

În același timp, liderul ungar a declarat că scopul său final nu este de a se opune prin veto sancțiunilor UE, ci de a avea o "cooperare constructivă" care să țină cont de interesele Ungariei, inclusiv în ceea ce privește ultimul pachet de sancțiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.