Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria pregătește LOVITURA de grație pentru Uniunea Europeană: Modifică toată Constituția

orbanViktor

Parlamentul de la Budapesta ar putea adopta un amendament constituţional care să interzică relocarea colectivă a migranţilor în Ungaria şi care să intre în vigoare la mijlocul lunii noiembrie, au indicat marţi premierul Viktor Orban şi liderul grupului parlamentar al Fidesz, Lajos Kosa, într-o conferinţă de presă, după referendumul de duminică convocat de guvern împotriva cotelor de refugiaţi stabilite de Uniunea Europeană, dar invalidat din cauza prezenţei insuficiente la vot, notează Reuters şi MTI.

Potrivit lui Orban, un amendament la Constituţie sprijinit de Fidesz va introduce modificări în lumina rezultatelor referendumului de duminică, în care 98% din votanţi s-au pronunţat împotriva sistemului de cote obligatorii de migranţi impus de UE.

Citește și: Victorie in instanta pentru fostul sot al Codrutei Kovesi!

Rezultatele referendumului au creat în Ungaria un nou bloc transpartinic, ce consideră protejarea suveranităţii drept o problemă naţională, a comentat Viktor Orban, în conferinţa de presă de la sediul parlamentului.

Modificările ce vor fi propuse se referă la interzicerea relocării colective de migranţi pe teritoriul Ungariei, orice relocare putând avea loc numai pe baza unei cereri individuale, a precizat Orban. Aceste modificări vor fi discutate în şedinţa de guvern de miercuri, a mai indicat el.

Citește și: Bill Gates detonează bomba: Și-a spionat angajații! Ce metode a aplicat

'Trebuie să spunem clar că, fără aprobarea parlamentului ungar, Bruxellesul (...) nu poate reloca migranţi în Ungaria. Şi trebuie să spunem clar că interzicem relocarea obligatorie de migranţi', a subliniat şeful guvernului.

Potrivit lui Lajos Kosa, executivul trebuie să prezinte proiectul de amendament până la data de 10 octombrie, pentru ca pe 17 octombrie să aibă loc dezbaterea propunerii, iar pe 8 noiembrie supunerea sa la vot.

Citește și: Leonardo DiCaprio se ÎNSOARĂ: Ea este aleasa / FOTO

În aceeaşi conferinţă de presă, liderului grupului Fidesz din legislativ a mai afirmat angajamentul Ungariei faţă de calitatea de membru al Uniunii Europene, informează agerpres.ro.

Citește și: Selfie lângă sicriu, viral pe Facebook. Poza făcută de doi puști din Vaslui

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.