Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria prelungește pe durată nedeterminată restricțiile de circulație

Twitter
starea de urgenta

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat joi prelungirea pe durată nedeterminată a restricţiilor de circulaţie care urmau să fie ridicate în 11 aprilie, informează MTI, scrie Agerpres.

Măsurile pentru limitarea răspândirii coronavirusului au fost introduse în Ungaria în urmă cu două săptămâni. Deplasările în afara locuinţei sunt permise doar pentru cumpărături de strictă necesitate. Într-o declaraţie difuzată de televiziunea publică de ştiri M1, Orban a precizat că guvernul de la Budapesta va evalua săptămânal eficienţa reglementărilor înainte de a decide dacă se vor aplica în continuare.

Până luni la miezul nopţii, primarii din Ungaria sunt autorizaţi să adopte restricţii locale pentru vacanţa de Paşte.

Orban a afirmat că înainte de a lua decizia de a prelungi restricţiile guvernul a primit informaţii de la autorităţile locale privind situaţia din teritoriu şi a solicitat opiniile poliţiei, epidemiologilor şi altor oameni de ştiinţă. Toate rapoartele primite au indicat că măsurile au fost eficiente până acum, încetinind răspândirea epidemiei de COVID-19, a susţinut el.

'Să acceptăm că Paştele acesta va fi diferit', a spus premierul, cerându-le concetăţenilor să evite adunările, să păstreze o distanţă sigură de alte persoane în public şi să aibă grijă de bătrâni.

Potrivit site-ului guvernamental koronavirus.gov.hu, în Ungaria numărul cazurilor confirmate de contaminare cu coronavirus a ajuns joi la 980, iar cel al deceselor după infectare la 66; s-au vindecat complet 96 de pacienţi, iar 16.006 se află în carantină la domiciliu.

Vezi si: Economistul-șef BNR, Valentin Lazea: României nu îi este permis ceea ce le este permis statelor dezvoltate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.