Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria propune 3 soluții pentru rezolvarea crizei refugiaților

refugiati imigranti

Ungaria are trei propuneri pentru gestionarea actualei crize a migranţilor, a declarat vineri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, la Belgrad, după convorbiri cu omologul său sârb Ivica Dacic şi ministrul de interne Nebojsa Stefanovic, relatează MTI.

Szijjarto a afirmat că Uniunea Europeană ar trebui să înfiinţeze o forţă pentru a proteja frontierele Greciei de fluxul de refugiaţi. În acest scop, a adăugat el, Grecia ar trebui să stabilească numărul de poliţişti de frontieră, militari, nave şi elicoptere necesar.

În acest sens, guvernul ungar susţine stabilirea de cote pentru a împărţi costurile operaţiunii, a spus el.

În al doilea rând, UE ar trebui să înceapă să finanţeze taberele de refugiaţi existente din Turcia, Iordania şi Liban, şi construirea unora noi pentru a preveni un exod în Europa, dar şi pentru ca aceştia să poată reveni în ţările lor odată cu revenirea păcii. Aici din nou s-ar putea impune cote sau bugetul UE ar putea fi amendat, a susţinut Peter Szijjarto.

Mai departe, ar contribui la soluţionarea crizei dacă UE ar furniza ajutor financiar ţărilor aflate pe rutele de tranzit ale migranţilor, inclusiv Macedonia şi Serbia, a apreciat şeful diplomaţiei ungare.

Szijjarto a subliniat că gardul construit de-al lungul frontierei ungaro-sârbe nu are nimic de-a face cu Serbia. Singurul scop al gardului este să limiteze valul de refugiaţi, a spus el, precizând că un nou punct de trecere a frontierei s-a deschis în această vară. De altfel, Szijjarto şi Dacic au convenit că relaţiile bilaterale 'nu au fost niciodată mai bune' decât în prezent, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.