Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Ungariei a renunțat la plafonarea prețului la combustibil pentru firme

benzina, motorina, combustibil

Guvernul Ungariei a decis, sâmbătă, eliberarea unei părți din rezerva strategică de țiței și eliminarea unor autovehicule de la posibilitatea alimentării cu carburant la preț plafonat, potrivit presei maghiare.

Maghiarii au constatat că există o penurie de combustibil din cauza scăderii temporare a capacității interne de rafinăre, a războiului și a sancțiunilor europene impuse Rusiei.

De asemenea, rafinăria Mol care reprezintă 100% din rafinarea internă, se va închide temporar, timp de o lună, pentru lucrări de întreținere.

Prin urmare, Guvernul Ungariei va elibera aproximativ un sfert din stocul strategic de țiței și combustibili, iar pe de altă parte, va restrânge numărul celor care pot cumpăra combustibil la preț plafonat: mașinile firmelor nu vor mai putea cumpăra benzină și motorină la preț redus, excepție făcând taxiurile.

În continuare, persoanele fizice vor beneficia de prețul plafonat la combustibili.

Datorită noii reguli, costurile companiilor de transport vor crește semnificativ: motorina va fi cu 53% mai scumpă pentru companii/

Astfel, pe lângă mașinile străine, de sâmbătă la prânz, cu excepția taxiurilor, toate vehiculele care nu sunt conduse de o persoană fizică nu vor mai fi eligibile pentru a cumpăra combustibil la preț plafonat în Ungaria.

De asemenea, cumpărarea de combustibil la preț plafonat va fi posibilă doar pentru umplerea rezervorului, nu și pentru aprovizionarea prin realizarea de stocuri în bidoane.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.