Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria insistă că nu este nicio alternativă la aprovizionarea cu gaz din Rusia

peter szijjarto

Ungaria este interesată de diversificarea rutelor de aprovizionare cu gaze naturale, dar până acum nu vede o alternativă la aprovizionarea cu combustibil din Rusia, a declarat, miercuri, ministrul ungar al afacerilor externe și al relațiilor economice externe, Péter Szijjártó, răspunzând la întrebările jurnaliștilor după încheierea convorbirilor de la Atena cu omologul său grec, Nikos Dendias, potrivit Tass.

"Ne-am pronunţat pentru achiziționarea de petrol în Rusia și nu poate fi vorba ca noi să nu cumpărăm gaze naturale de la ruși. Fireşte, suntem, însă, interesați să avem cât mai multe surse și rute pentru transportul gazelor naturale", a cdeclarat șeful diplomaţiei ungare, citat de agenția de știri MTI.

Péter Szijjártó a subliniat că acum există două scenarii realiste pentru diversificarea aprovizionării cu gaze către Ungaria: din bazinul Mediteranei de Est și din Azerbaidjan.

Cu toate acestea, transportul combustibilului de-a lungul acestor rute poate fi efectuat doar prin Grecia și necesită dezvoltarea infrastructurii, inclusiv a conductelor.,c itează rador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.