Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria scoate la vânzare 6.300 de parcele de teren arabil

terenuri agricole

Statul ungar scoate la vânzare, începând din data de 21 septembrie, 6.300 de parcele de teren arabil, în ceea ce a treia rundă a programului de vânzare de terenuri agricole destinat diminuării numărului de ferme care sunt deţinute în proprietate comună, a anunţat marţi Ministerul Agriculturii din Ungaria, transmite MTI.

Centrul naţional pentru terenuri arabile (NFK) va fi cel care va vinde parcelele de teren cu o suprafaţă de până la 10 hectare pe bază de anunţuri şi fără licitaţie. Ofertele de achiziţie pot fi trimise online până la data de 21 octombrie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ultim moment! Marcel Ciolacu: ‘Am luat decizia ca PSD să meargă singur la aceste alegeri’

Printre proprietăţile care vor fi scoase la vânzare se numără 1.400 de parcele de terenuri cu o suprafaţă cuprinsă între 3 şi 10 hectare care vor fi oferite pentru prima dată, precum şi 4.800 de parcele de teren cu o suprafaţă mai mică de trei hectare care nu şi-au găsit un cumpărător la primele două runde de vânzări.

Ministerul Agriculturii din Ungaria a precizat că la primele două runde de vânzări de terenuri, statul ungar a vândut peste 15.500 de proprietăţi cu suprafaţa totală de 5.550 de hectare, sumele generate fiind de peste cinci miliarde de forinţi (aproximativ 14 milioane de euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.