Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria se întoarce cu spatele la Vest: Sondajele arată că populația din Ungaria manifestă o simpatie în creștere față de Europa de Est

www.stirileprotv.ro
steag Ungaria

Atitudinea pozitivă a populaţiei Ungariei faţă de Europa de Vest a scăzut semnificativ comparativ cu cea de acum cinci ani, arată miercuri un sondaj citat de agenţia MTI, notând de asemenea că a crescut în schimb simpatia faţă de ţările din Europa de Est între 2013 şi 2018, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis face praf Guvernul! Reacție după decizia zilei

Compania de cercetare sociologică Psyma Ungaria a efectuat două sondaje pentru a afla cât de mult simpatizează ungurii diferite ţări europene, la sfârşitul anului 2013 şi altul în 2018, pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de persoane.

În timp ce atitudinea pozitivă faţă de ţările vest-europene a scăzut semnificativ - cu aproape toate ţările din Europa de Vest pierzând popularitate între cele două sondaje - scorul lor este încă ridicat, Elveţia, Austria, Marea Britanie şi Spania ocupând primele locuri. Ţara est-europeană care se situează prima pe listă este Croaţia, care împarte locul cinci cu Suedia.

Dintre ţările din Europa de Est, a crescut simpatia faţă de Serbia, Republica Cehă şi Slovacia, potrivit sondajului. "Declinul faţă de ţările din Europa de Vest este legat de modul cum au gestionat criza migraţiei", a declarat Psyma. "Sprijinul pentru Germania a scăzut, iar Franţa se situează de asemenea mult mai jos decât în 2013".

Întrebaţi despre abordarea lor faţă de Statele Unite şi Rusia, ungurii sunt încă în mod clar proamericani, a mai subliniat Psyma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.