Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria se revoltă: Educația roz duce la efeminarea bărbaților și riscă să dărâme economia

nbcnews.com
Viktor Orban

Oficialii din Ungaria avertizează că educația devine "prea feminină”. Auditorii își exprimă temerile că "educația roz" amenință sănătatea mintală a băieților și economia țării. Biroul de audit de stat din Ungaria a publicat un raport privind riscurile unui sistem educațional "prea feminin", care ar putea afecta dezvoltarea băieților și ar putea crea probleme demografice, notează The Guardian. Raportul a fost publicat luna trecută, dar nu a atras atenția publicului până când nu a fost publicat joi un articol de ziar. "Fenomenul numit are numeroase consecințe economice și sociale", se arată în raportul întocmit de organismul de stat, care este considerat apropiat de premierul naționalist Viktor Orbán.

La fel ca în multe țări, meseria de profesor în Ungaria este dominată de femei, care reprezintă 82% din cadrele didactice din țară. "Dacă educația favorizează caracteristicile feminine", cum ar fi "maturitatea emoțională și socială" și "provoacă o suprareprezentare a femeilor în universități, egalitatea (dintre sexe) va fi slăbită considerabil", arată raportul. Raportul avertizează că, dacă băieții, care sunt mai înclinați să fie întreprinzători și să își asume riscuri, nu sunt lăsați să se dezvolte nestingheriți, ei vor fi expuși riscului de a avea "probleme mentale și comportamentale".

Biroul de audit spune că "educația roz" ar putea cauza "probleme demografice", deoarece femeile educate nu și-ar putea găsi soți cu un nivel de educație similar, "ceea ce ar putea duce la o scădere a fertilității".

În replică, deputatul opoziției maghiare Endre Toth a declarat pe Facebook că discuția despre calitățile masculine și feminine este o "absurditate științifică totală". "Este timpul să vă scoateți ochelarii din secolul trecut", a adăugat el. Orbán a promovat o "revoluție conservatoare" de când a revenit la putere în 2010, încurajând nativismul și denigrând imigranții. De asemenea, el a apărat o lege controversată care interzice conținutul LGBTQ pentru minori. În 2019, comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei a remarcat "regresul în ceea ce privește drepturile femeilor și egalitatea de gen în Ungaria" în urma unei vizite.

În timp ce Ungaria a ales-o recent pe Katalin Novák ca prima sa femeie președinte, are doar o singură femeie care ocupă funcția de ministru, ceea ce o plasează pe penultimul loc în UE în ceea ce privește reprezentarea femeilor în guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.